Publicitat
Ciutat

El Taulí atura un 10% d'activitat quirúrgica per fer front al creixement de casos de coronavirus

El Taulí redueix activitat quirúrgica per poder fer front al nou augment de casos de coronavirus

Infermeres del Taulí al Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA), en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El Taulí ha aturat un 10% d'activitat quirúrgica d'aquest dijous i divendres per tenir prou personal per atendre l'increment de casos de coronavirus. En l'últim mes el nombre de pacients ingressats ha crescut un 54,6%, passant de 86 a 133.

Com ja ha passat en altres moments de la pandèmia, les operacions que s'han aturat no són prioritàries i es reprogramen per més endavant. Actualment, per Covid-19 a l'hospital hi ha 102 persones hospitalitzades a planta i 31 a l'UCI. És precisament a les cures intensives on es necessita més personal, sobretot d'infermeria, perquè continua pujant el nombre d'hospitalitzats, que gairebé s'ha doblat en l'últim mes, passant de 17 a 31 persones. En canvi, a planta aquest dijous s'ha va reduit el nombre de pacients respecte el dilluns anterior (-14).

Els contagis pugen un 19%

A Sabadell, els nous casos detectats de Covid-19 van augmentar un 18,89% la setmana passada, del 5 a l'11 d'abril, respecte l'anterior, del 29 de març al 4 d'abril. Això significa que es va passar de 323 a 384 positius per PCR o test ràpid d'antígens (TAR). La setmana passada es van fer 6.304 proves, 1.638 més que l'anterior, i la positivitat es va situar al 7,02%. Tanmateix, la velocitat de reproducció de la malaltia pràcticament es va doblar i va passar a 1,58. El risc de rebrot se situa actualment a 518 punts, cinc vegades més que el llindar que marca que el perill és alt.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top