Ciutat

La font de la plaça Catalunya s’il·lumina de verd amb motiu del Dia Mundial contra la Meningitis

Les fonts de les places de Catalunya, Sant Roc i la Concòrdia s’han il·luminat de color verd aquest dissabte amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra la Meningitis, malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. D’aquesta manera, Sabadell se suma a la lluita contra aquesta malaltia, a proposta de l’Associació Espanyola contra la Meningitis.

La font de la plaça Catalunya il·luminada de verd / LLUÍS FRANCO

La meningitis pot afectar el sistema nerviós

La meningitis es tracta d’una afecció greu. És una malaltia que pot produir una infecció generalitzada o bé afectar només el sistema nerviós (meningitis). Se’n produeixen casos durant tot l’any, però de manera més freqüent durant els mesos d’hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot, sobretot en familiars convivents i escoles.

Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat encara que és més freqüent en nens d’entre un i cinc anys. El meningococ pot trobar-se a la gola d’algunes persones sense produir-los cap mena de símptoma, perquè desenvolupen una protecció natural al cap d’uns dies, però el poden transmetre a una persona sana i fer-la emmalaltir.

Hi ha diferents grups de meningococ: A, B, C i altres. El B és el més freqüent al nostre país. Dit això, la vacunació en infants protegeix contra els meningococs A, C, W i Y.

Comentaris
To Top