Publicitat
ESPORTS

“La clau va ser la possibilitat de poder fer rotacions en un moment delicat”

Els jugadors celebren el subcampionat de Primera Nacional i l'ascens / CEDIDA (Javier Díaz Chia)

El Club Natació Sabadell masculí ja és equip de la SuperLliga2. No va poder posar la cirereta amb el títol -va caure a la final davant l’amfitrió Utrera en el tie-break-, però la secció viu un moment d’eufòria. “Era l’objectiu d’aquesta temporada i ho hem assolit, però ha estat duríssim”, explica el tècnic nedador, Jordi Fernàndez. Després de superar els seus dos rivals del grup amb autoritat (3-0), la semifinal contra la Universitat de Valladolid es va convertir, com era previsible, en l’autèntica final.

Un duel d’altíssim nivell que es va decidir en el tie-break del cinquè set. El Club va agafar avantatge amb el 25-18 inicial, però es va veure contra les cordes després de perdre els dos següents sets (20-25, 23-25). “En aquell moment delicat només pensava la manera de canviar la dinàmica. Veia jugadors capcots i vaig decidir donar l’oportunitat a altres més frescos d’idees i amb la motivació de canviar el rumb del partit”, afegeix com una de les claus.

Fernàndez creu que l’èxit del Club durant la temporada s’ha fonamentat en el bloc. “Gairebé no tenim titulars ni suplents, som un conjunt molt compacte que ens permet fer rotacions i mantenir el nivell del joc. El Valladolid, un gran equip, va fer molt pocs canvis”, diu. Després d’igualar amb el 25-22 del quart set, el Club va posar la cirereta amb el 15-11 del tie-break. “Només n’havíem jugat un a la lliga, però vam arribar més forts físicament i vam saber gestionar les emocions”. Després sí, va esclatar tota la tensió acumulada sobre la pista quan ja es tenia a la butxaca l’ascens. “Era el nostre objectiu de la temporada i ara ja som equip de SuperLliga2“.

Això sí, s’haurà de confirmar als despatxos. “Vull ser optimista i pensar que aquesta vegada serà possible”, diu el tècnic. També ho creu així el president de la secció, Óscar Llagostera, que ja ha començat a treballar per aconseguir el suport econòmic necessari. De moment, ja ha aconseguit el vistiplau d’un dels espònsors. Un primer pas. El Club va acabar subcampió de Primera estatal després de perdre la final davant l’amfitrió Utrera en un duel que també es va decidir en el tie-break: 17-25, 25-22, 25-21, 15-21 i 9-15.

Femení, tercer

El femení es va quedar a les portes. El Sant Cugat es va creuar en el seu camí a semifinals, però va signar un magnífic tercer lloc després de guanyar el CV Oviedo per 3-1 en el duel de consolació (25-22, 21-25, 25-23, 25-21). Molt meritoria també la temporada de les joves jugadores d’Hugo Gotuzzo que fins i tot podrien tenir opcions d’ascens en cas de possibles renúncies o reestructuració de la categoria. Caldrà esperar la decisió de la Federació Espanyola de voleibol en les pròximes setmanes.

Publicitat
Comentaris
To Top