Publicitat
Ciutat

El sindicat COS retira cartells que tapaven el mural de l’artista Treze

/ CEDIDA

El sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha retirat una filera de cartells que havien enganxat al pont de vianants entre els carrers de Freser Lawton i Pintor Borrassà, a petició de l’entitat Sector Planetes, del barri de Gràcia. Es tracta d’una infraestructura que es va construir durant el soterrament dels FGC i que s’ha convertit en un mural del grafiter sabadellenc Treze, que demana la pacificació de la Rambla Ibèria.

El sindicat, en el marc de l’1 de maig, dijous va enganxar cartells informatius al llarg del pont, fet que va alarmar el veïnat, que de seguida van demanar a COS que retirés els cartells sense fer malbé l’0bra. Hores més tard, el sindicat responia a la petició veïnal demanant disculpes i retirant els anuncis.

Rosa Sancho, membre del Moviment Veïnal Sector Planetes, explica que l’artista va elaborar el mural l’any 2017 i afirma que és un espai molt valorat pel veïnat: “Dona personalitat al barri”. De fet, sosté que és un pol d’atracció de veïns d’altres punts de la ciutat i de municipis veïns, que visiten el barri per fer-s’hi fotos. La pintura reivindica la pacificació del trànsit al carrer, amb la frase ‘La Rambla Ibèria respira’. Els veïns demanen que es respectin les obres culturals.

Tot ha quedat en un malentès. “Sabem que no ha hagut males intencions al darrere i només ha estat un error”, destaca Sancho, que agraeix la retirada dels cartells i s’ha mostrat sorpresa per la capacitat de la mobilització veïnal. El mural ha quedat intacte.

Publicitat
Comentaris
To Top