Ciutat

En venda l’edifici que fa 30 anys que acull l’Escola del Sol

La venda de l’edifici del carrer de Sant Pau, 20 (Centre), ha posat en alerta les famílies de l’Escola del Sol, preocupades pel futur del centre educatiu que en aquest immoble hi imparteix les classes d’infantil. La immobiliària TISA l’ha posat a la venda a Idealista amb un preu de sortida de 800.000 euros, però tant el cotitular de l’Escola del Sol, Óscar Aparicio, com fonts de la immobiliària asseguren que les negociacions “estan molt ben encaminades” perquè se’l quedi el centre educatiu i passi de llogar-lo a tenir-ne la propietat.

L’edifici de l’Escola del Sol al carrer de Sant Pau, 20, ahir divendres. Data del 1888 / VICTÒRIA ROVIRA

“Busquem la compra per evitar el lloguer i assegurar la continuïtat i el tracte personalitzat que hem donat en més de 25 anys d’escola”, explica Aparicio al Diari. Aquesta setmana l’escola ha enviat una carta a les famílies dels seus alumnes per tranquil·litzar-les, especialment en un moment que consideren delicat perquè la preinscripció escolar està en marxa. “Entenc la por de les famílies i ens ha preocupat que la notícia sortís en aquest moment”, afegeix.

Negociació en marxa

La negociació pel traspàs han començat fa poc. Óscar Aparicio assegura que “tot va molt ben encaminat”, i des de TISA subratllen que “la prioritat és donar continuïtat al centre educatiu”, encara que si no s’arribés a un acord, l’edifici podria passar a altres mans, a priori d’algun altre tipus de negoci com un hotel o una residència donades les característiques de l’immoble.

A Aparicio no li consta que el contracte tingui una data de finalització, “no me’n consta cap”, assegura, i insisteix que “fa molts anys que estem amb el llogater i és més cosa nostra d’acabar el lloguer”. L’Escola del Sol forma part del grup Ramar, per la qual cosa el cotitular del centre indica que en la negociació l’únic escull que cal resoldre és “acordar la quantitat del traspàs, trobar el punt mig entre el que vol obtenir el propietari i el que volem pagar nosaltres”.

Entrada de la Casa Pierre / VICTÒRIA ROVIRA

L’edifici en qüestió es coneix com a Cal Darder o Casa Pierre per la seva vinculació amb aquesta família sabadellenca, coneguts industrials del món tèxtil. Als anys noranta hi havia hagut un restaurant d’alta cuina. L’immoble està protegit en el pla local de protecció del patrimoni. És un exemple de l’arquitectura residencial modernista, i el va construir el 1888 l’arquitecte sabadellenc Gabriel Batllevell. Té 650 metres quadrats de superfície útil, d’un total de 700 metres quadrats construïts entre la planta baixa, el pis i les golfes. Disposa de 8 habitacions o sales, 9 lavabos i un pati, segons la immobiliària.

Entre els elements destacats hi ha la barana de l’escala, terres de rajoles hidràuliques i portes de fusta noble, entre d’altres. Principalment, està protegida la integritat de l’edifici, sigui la façana, o l’estil constructiu, com els arcs, les voltes o les reixes.

Comentaris
To Top