Publicitat
Ciutat

Cs aposta per reforçar els serveis de salut mental davant l'augment dels intents de suïcidi

Adrián Hernández, en una fotografia d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

Ciutadans (Cs) aposta per reforçar els serveis de salut mental de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i per implantar plans específics de prevenció dels suïcidis. La formació taronja presentarà aquestes propostes al ple del pròxim dimarts dia 4 de maig. Ciutadans afirma que 3.539 persones es van treure la vida el 2018, augmentant un 9,8% respecte al 2019.  A més, remarquen que ja existeixen diversos estudis que confirmen que s'han incrementat les taxes d'ansietat de les persones. "La situació actual, ens posa de manifest que durant els pròxims mesos veurem les conseqüències de la Covid-19 relacionades amb la salut mental", subratllen.

Alerten, també que entre el col·lectiu de joves, els últims estudis indiquen que les "temptatives de suïcidis han augmentat un 30% en persones d'entre 14 i 17 anys a la nostra comarca en els últims sis mesos".

Campanya de prevenció de suïcidis

El portaveu del grup municipal, Adrián Hernández, reclama que els fons extraordinaris ReactEU de la Unió Europea vagin destinats a la creació d'una "campanya de conscienciació, sensibilització, informació, formació i promoció de la salut mental i erradicació dels estigmes socials amb relació a la salut mental" a través de la involucració d'entitats relacionades amb la salut mental a Sabadell. Hernández també demana que es faci una tasca de conscienciació tant a professionals com a entitats del sector amb plans específics de preservació i assessorament per a persones amb problemes de salut mental.

Així mateix, el portaveu de C's a Sabadell insta a l'Ajuntament que sol·liciti a la Generalitat de Catalunya el "desenvolupament de les polítiques de salut mental i prevenció del suïcidi i l'aplicació dels mitjans necessaris en la seva prevenció, seguiment i conscienciació de la societat, i el seu possible finançament a través dels Fons de la UE".

Per acabar, la formació taronja vol que Sabadell es declari ciutat compromesa amb la Prevenció de suïcidi i l'Atenció al supervivent i consegüentment, s'il·lumini cada 10 de setembre l'Ajuntament per a visibilitzar el dia internacional de la prevenció del suïcidi.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top