Publicitat
EDITORIAL

La importància de vacunar-se

Vacunar-se contra el coronavirus a Catalunya no és obligatori, però sí recomanat per part dels metges. La campanya de vacunació iniciada el desembre de l’any passat ja ha aconseguit immunitzar, almenys amb la primera dosi, el 29% dels sabadellencs.

Les morts a les residències a causa del virus s’han reduït substancialment –se n’ha produït una desena de casos des que va començar el 2021– i també s’ha aconseguit revertir la dinàmica en els ingressos hospitalaris: en són un 54% menys que ara fa un any. Encara que costin de trobar, segur que molts lectors que ens llegeixen coneixen una persona que no es vol vacunar. És una part ínfima de la societat sabadellenca (un de cada 50 casos), però hi són.

La immensa majoria (97,7%) s’hi ha avingut. S’han constatat riscos després de l’administració de dosis, però són riscos anòmals i comptats. El que és absolutament innegable és que la campanya de vacunació ha aconseguit la reducció dels casos d’hospitalització greu i de mort per Covid. Així, a mesura que s’avanci amb l’administració de dosis i es controlin les noves variants, podrem sortir esglaonadament de les restriccions i podrem recuperar de mica en mica l’autèntica normalitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top