Ciutat

Què es podrà fer i què no a Sabadell a partir de diumenge?

El toc de queda acaba aquest diumenge a Sabadell / DS

Aquest cap de setmana arriba acompanyat de canvis en les restriccions de Covid a Catalunya. Seran a partir d’aquest diumenge, 9 de maig: les mesures es relaxen, a causa de la baixada de contagis i de la pressió hospitalària dels darrers dies. Però què canvia? Us en fem un breu resum per aclarir la confusió que generen tants canvis constants.

S’elimina el toc de queda

Instaurat l’octubre de 2020, el toc de queda quedarà eliminat a partir de les 00.00 h de diumenge. Per tant, aquest cap de setmana només tindrem dues hores de toc de queda. Seran dissabte, de 22 h fins a 23.59 h, ja que en el moment que ens situem en diumenge la restricció cau. Podrem circular lliurement, sense cap tipus de justificant.

Circulació lliure

Podrem circular lliurement. No només per totes les comarques de Catalunya, també per comunitats autònomes que no estiguin tancades perimetralment.

Podem sopar en restaurants (23 h)

Es flexibilitzen les mesures a bars i restaurants. La restauració podrà tornar a obrir per oferir sopars a l’establiment, oberta fins a les 23 h. L’aforament continuarà sense limitacions a les terrasses, als interiors serà del 30%.

sopars restaurants covid

Els bars i restaurants podran oferir sopars / LL. FRANCO

Botigues obertes més tard (22 h)

El comerç podrà obrir fins a les 22 h, i no caldrà que les botigues tanquin a les 21 h.

Botigues del Centre

Les botigues, obertes fins a les 22 h / DS

Cultura i esport

Els teatres i els equipaments esportius podran obrir fins a les 23 h. En tots dos casos, en esport i en cultura, els aforaments es mantenen al 50%.

Els equipaments esportius podran tancar a les 23 h / O. ROJAS

Més canvis

Tots els ensenyaments reglats recuperaran la presencialitat plena, i les activitats per a gent gran en equipaments cívics podran arribar al 50% d’aforament.

Parcs i fires d’atraccions podran reobrir amb un aforament del 30%,

Pel que fa a actes religiosos, es manté un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, que es pot ampliar a 1.000 amb bona ventilació.

Què no canvia?

Es manté la limitació de 6 persones a les trobades socials, tant a l’interior com a l’exterior dels domicilis. Tanmateix, no necessàriament les persones reunides han de ser de la mateixa bombolla de convivència.

Continua sent obligatori l’ús de mascareta, tan a espai públic com privat, amb distància de seguretat i sense.

L’oci nocturn, tot i la desaparició del toc de queda, continua estant limitat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ratifica la prohibició de consumir en grup aliments o begudes al carrer fora de bars o restaurants. Pel que fa als actes i cerimònies civils, es fixa un màxim de 500 persones, o bé un miler si hi ha bona ventilació o l’esdeveniment es produeix a l’aire lliure.

Comentaris
To Top