Publicitat
EDITORIAL

Inversions més que necessàries

Ara que culmina l’estat d’alarma, i acaben les principals restriccions de mobilitat, és una  bona ocasió per fer una reflexió sobre les ‘altres limitacions’ en els nostres desplaçaments en transport públic –que existien abans de la pandèmia i que encara hi són–.

Sabadell compta amb una xarxa important d’FGC i Rodalies que ens permet desplaçar-nos fora de la ciutat. De portes endins, la TUS ha permès connectar de forma ràpida i eficient els barris i complementa l’oferta ferroviària.

No obstant això, la nostra ciutat pateix des de fa dècades la falta d’inversió en infraestructures de transport. Hi ha molts greuges: la radialitat del sistema ferroviari, que impedeix connectar tres de les comarques amb més potència econòmica de Catalunya (els Vallesos i el Baix Llobregat), la falta d’oferta general i de freqüències, una zonificació centralista que provoca desajustos flagrants entre territoris...

Ho pateix Sabadell, com ho fa tot l’Arc Metropolità de Barcelona. La nova flota de trens anunciada a la xarxa d’FGC, que aconseguirà freqüències de cinc minuts en hora punta, és un pas important. Esperem que vinguin aviat noves inversions, com l’esperada estació de Rodalies a Can Llong. Per posar un exemple.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top