Publicitat
Vallès

La recollida de residus a la comarca creix, però queda per sota dels objectius europeus

Sabadell és lluny dels objectius europeus en reciclatge / DS

La recollida selectiva de residus a la comarca necessita una empenta. Així es desprèn de les dades presentades dimecres pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Durant el 2020, el reciclatge només va créixer un 1,5%, un increment que des de l’administració valoren com “a positiu, però insuficient per assolir els objectius de reciclatge de la Unió Europea (50%) i la voluntat de lluita contra el canvi climàtic”.

El percentatge de recollida selectiva a la comarca és del 42,5%, mentre que a Catalunya és del 45%. El president el Consorci de Residus i alcalde de Matadepera, Nil López, explica que “si haguéssim de posar un titular a l’evolució de les recollides selectives a la comarca seria: estem millorant però hem de ser més ràpids. El planeta no pot esperar més”.

Sabadell només recicla el 36% de la brossa que genera

López ha explicat que “es pot comprovar com els municipis que han adoptat el Porta a Porta com a fórmula de recollida han augmentat exponencialment el percentatge de recollida. Aquest és el cas de Vacarisses o Ullastrell, on en sis mesos passant del 42% al 89% de recollida selectiva”.

Cada vallesà ha produït 435 quilos de deixalles, un 3% més que l’any passat, un augment causat per la pandèmia. D’aquestes, 250 quilos han estat de resta i 185 de selectiva. Això vol dir que generem cada dia cada persona 1,2 quilos de residus.

Publicitat
Comentaris
To Top