Publicitat
Ciutat

L’Aplec de la Salut torna demà: la ciutadania tornarà a gaudir d’activitats i concerts

Una imatge d'arxiu de l'Aplec de la Salut al carrer l'any 2019 / LLUÍS FRANCO

Sabadell celebrarà l’Aplec de la Salut, el qual té més de tres-cents anys d’història. Serà a partir de demà, 10 de maig, amb actes que no es van poder celebrar el 2020, quan la pandèmia va provocar que la cita se suspengués. Les activitats, per a les quals ja s’han acabat les entrades, es faran en espais perimetrats i amb control d’accés, tot seguint les indicacions del Procicat. Malgrat que demà és el dia oficial de la festa, aquest cap de setmana ja han tingut lloc algunes activitats.

Carles de la Rosa, regidor de Cultura de Sabadell, afirma que a l’Ajuntament li fa il·lusió poder celebrar l’Aplec aquest any, encara que sigui amb menys activitats de les que tocaria. “Hem buscat espais oberts del pla de Sabadell, com els patis del Casal Pere Quart i del Museu d’Art, per organitzar-hi activitats relacionades amb la cultura popular i en què la ciutadania pugui participar i viure així la segona festa local de la ciutat”, afegeix.

Pel que fa al paratge de la Salut, s’hi faran misses i, demà a les 11 h, s’hi inauguraran les pintures restaurades de dins el santuari de la Mare de Déu de la Salut –obra d’Antoni Vila i Arrufat–, com també el nou enllumenat, activitats organitzades per la Fundació de la Mare de Déu de la Salut.

Gegants, bastoners i concerts

El pati del Casal Pere Quart acollirà un lluïment de colles geganteres de Sabadell, acompanyades de bastoners demà a les 10.30 h i a les 12 h, organitzat per l’Ajuntament. El mateix Casal aixopluga l’exposició “Cercavilejant dia i nit!” fins al 16 de maig, organitzada per Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Sabadell.

Per la seva banda, el pati del Museu d’Art va organitzar ahir un concert: la Banda de Música de Sabadell va tocar a les sis de la tarda. Així mateix, avui  la Cobla Jovenívola interpretarà a les 12 h. Finalment, el pati de l’Escola Nostra Llar acull avui a les 18 hores el 18è Concurs de Colles Sardanistes, organitzat per Sabadell Sardanista i Grup Sardanista Mirant al Cel.

Visites guiades

Com cada any, tampoc faltaran les visites guiades a la Torre de l’Aigua i a l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria, com també a la seu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. A més, el Museu d’Història estarà obert demà al matí d’11 a 2. I el Museu d’Art organitzarà l’itinerari Sabadell, vist pels seus artistes.

Activitats esportives

Pel que fa a les activitats esportives, enguany se n’han pogut organitzar dues, seguint les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries. Ambdues són a càrrec de la Unió Excursionista de Sabadell i demanen inscripció prèvia aquí. Així, d’una banda, tindrà lloc la 36a Pujada popular a la Salut. Una caminada de 9 quilòmetres, que sortirà de la plaça de la Sardana demà entre les 9.30 h i les 11.30 h. D’altra banda, també es podrà participar en l’activitat Buscafites a la Salut, un curs d’orientació de caràcter familiar. Serà entre les 9.30 h i les 18 h, sense hora d’inici ni límit per recórrer el circuit.

Publicitat
Comentaris
To Top