Oci i cultura

Les pintures de La Salut s’estrenaran al públic el 10 de maig

/VICTÒRIA ROVIRA

El Santuari de La Salut realitzarà un acte per celebrar la restauració de les pintures de Vila Arrufat en proper 10 de maig. Ho farà així coincidint amb la festa de l’Aplec de La Salut, que com és tradició es celebra en dilluns.

L’acte tindrà lloc a les 11 h del matí i comptarà amb un parlament d’Aleix Barberá, cap de la restauració de les pintures i de l’equip de sis tècnics que han restaurat prop de 350 metres quadrats de superfície. També parlará Josep Fort, president del Consell Executiu del Santuari, així com el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses.

Murals de la Salut: l’abans i el després

Les tasques van arrencar a finals de gener i han durat poc més de tres mesos. Josep Fort afegeix que, a hores d’ara, tan sols quedarà tornar a ubicar-hi alguns mobles i elements que havien estat enretirats a l’inici de les obres. “Caldrà tornar a donar-li el seu aspecte original”, explica.

El resultat de la restauració és “molt satisfactori”, a parer d’Aleix Barberà. “Hem passat que pràcticament no es veiessin les pintures, per la brutícia acumulada, que es vegin perfectament i estiguin en bon estat”, explica. La transformació és notòria i perceptible a l’ull humà.

Una tècnica rematant les tasques, damunt la bastida, la setmana passada a La Salut / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top