Diners

Una exposició d’ESDi ret homenatge a Josep Bombardó

Josep Bombardó

L’Escola Superior de Disseny (ESDi) inaugurarà aquest dimarts l’exposició-homenatge ‘La fàbrica del disseny. Expo-homenatge a Josep Bombardó, el industrial que va apostar pel disseny a Sabadell’.

Josep Bombardó Navinés (1947-2021), empresari de referència del sector tèxtil-confecció i impulsor de diferents iniciatives i projectes d’ordre econòmic i empresarial, ha deixat una forta empremta a la ciutat i les seves institucions.

Fou promotor de la Fundació del Disseny Tèxtil (FUNDIT) i de l’ESDi, escola inaugurada l’any 1989. ESDi recorda d’aquell moment les paraules de Bombardó, conscient de la necessitat d’actualitzar el sector i d’adaptar-lo a les noves exigències de la producció internacional: “per a millorar la competitivitat en el mercat és necessària una major sensibilitat del món industrial cap a aquests aspectes. En èpoques com les que vivim, es requereix la competitivitat fonamentada en la innovació… La innovació també s’assumeix des de la creativitat”.

Això és part del llegat que l’ESDi vol destacar de Bombardó i que ha permès convertir Sabadell i l’escola en referents nacionals i internacionals en l’àmbit del disseny i la innovació.

La mostra -centrada en la figura de Bombardó, els seus valors i la seva aposta pel disseny- serà inaugurada a dos quarts de 7 de la tarda al pati del Casal Pere Quart (Rambla, 69), i podrà visitar-se a la sala 1 fins al 16 de juny.

Comentaris
To Top