Publicitat
Ciutat

FEMvallès demana crear un organisme que coordini tots els transports públics de la comarca

En total, 4 línies patiran lleugers canvis de recorregut o horaris
Imatge d'arxiu d'un autobús / LLUÍS FRANCO

L’entitat FEMvallès demana que es creïi una Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per al Vallès Occidental i el Vallès Oriental que permetria coordinar el transport públic de tota l’àrea, una proposta que ha fet arribar als alcaldes de la comarca: “Està a les seves mans que pugui existir una ATM al Vallès”, expressa Antoni Abad, president de l’associació. Segons la seva proposta, aquesta ATM funcionaria com les que ja hi ha implementades a Lleida, Girona o el Camp de Tarragona, on s’encarreguen de coordinar el transport públic.

“El Vallès ho necessita. Parlem de ciutats molt grans que requereixen aquesta coordinació”, destaca Manel Larrosa, vocal de FEMvallès. Aquesta, doncs, “és una demanda prioritària que impulsaria el transport públic” i permetria coordinar les 160 concessions d’autobús que hi ha actualment. La mobilitat interna del Vallès suposa el 85% dels trajectes de la comarca, que ascendeixen a 845.000 desplaçaments diaris segons el Departament de Territori.

“Però el percentatge d’ús del transport públic al Vallès és de tan sols el 18%, una xifra estancada des del 2009”, afirmen des de l’entitat. Una de les problemàtiques que assenyala l’entitat és que la Regió Metropolitana de Barcelona crea divisió entre els municipis de l’AMB i els que no en formen part. Per exemple la divisió entre Sabadell i Barberà del Vallès: “L’AMB talla el Vallès en dos i impedeix que les línies d’autobús travessin els municipis”, exposa Larrosa.

T-mobilitat, prioritària

L’entitat també reivindica la implantació de la T-mobilitat per acabar amb les desigualtats tarifàries al Vallès: “És l’oportunitat d’acabar amb el model actual, el dèficit d’infraestructures i els greuges amb tarifació”, exposava Antoni Abad, president de FEMvallès, durant un debat que organitzava l’entitat el passat mes d’abril.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top