Ciutat

Quim Torra presenta el llibre ‘Les hores greus’, un homenatge a la paraula

L’expresident ha recordar la seva relació amb Sabadell: “Jugo a casa”, ha dit

Torra, aquest dimecres a Sabadell / LLUÍS FRANCO

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha presentat el llibre Les hores greus. Dietari de Canonges, aquest dimecres al vespre a l’auditori de l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. L’acte, organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha congregat prop de 200 persones i ha sigut un homenatge al president inhabilitat, un record de la seva relació amb Sabadell i un repàs de la presidència que va exercir durant dos anys i mig.

La moderadora de l’acte, Àngels Folch (ANC), ha elogiat que Torra fos un president assidu a la lectura i el gran ventall de cites i referències literàries que fa al llibre, més de 40, tant d’autors catalans com d’internacionals. “M’agraden les paraules i en alguns moments també m’han servit de consol”, ha respost Quim Torra, alhora que ha explicat que “dec molt als llibres i és una sort que els catalans tinguem autors de categoria universal –com Josep Pla– i que puguem gaudir de la bona literatura”.

L’expresident ha signat el seu llibre als assistents / LLUÍS FRANCO

Entre converses sobre la seva arribada a la presidència, la relació amb el president espanyol Pedro Sánchez o els seus socis d’ERC, Torra ha anat rememorant la seva relació amb Sabadell. Primer perquè quan ve “jugo a casa”, ja que “em surt la vena familiar de la meva dona [Carola Miró] amb arrels profundes a Sabadell”. L’expresident també ha recordat la ja mítica foto emulant la Colla de Sabadell; “si em doneu un paraigua amb el pa, em tornaria a fer la foto”; i la increpada que va rebre dels CDR en el mateix Espai Cultura. Sobre això, ha subratllat, “l’única carta que podia jugar amb la ciutadania era estar al costat de la gent”.

Allau de crítiques al president Quim Torra

Comentaris
To Top