Ciutat

Concentració de protesta contra els darrers feminicidis: “No són mortes, són assassinades!”

Prop de 150 persones es reuneixen a la plaça Sant Roc per reivindicar la lluita feminista com a resposta als darrers assassinats masclistes a l’Estat

Els assistents van deixar espelmes a terra formant un símbol feminista / LLUÍS FRANCO

El Comitè Feminista de Sabadell va organitzar ahir a la nit una concentració de protesta a la plaça Sant Roc contra els darrers feminicidis a l’Estat sota el lema Prou violència masclista i repressió. Prop de 150 persones van secundar la iniciativa i van col·locar espelmes a terra formant dos símbols feministes. També van assistir a la concentració l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell.

Dit això, els manifestants han portat pancartes reivindicatives i han cridat lemes com: “Ens voleu a casa, però ens trobareu ocupant els carrers”, “No són mortes, són assassinades!” i “Ni víctimes ni passives, dones combatives”. Sabadell no ha estat l’única ciutat en protestar contra els darrers assassinats masclistes a l’Estat, sinó que diverses localitats de Catalunya també van organitzar concentracions ahir, com és el cas de Barcelona.

Prop de 150 persones van participar en la concentració de protesta / LLUÍS FRANCO

Manifest reivindicatiu

Així mateix, una de les membres del Comitè Feminista de Sabadell s’ha encarregat de llegir un manifest reivindicatiu. “Avui sortim al carrer per dir prou a les agressions verbals i físiques i als assassinats masclistes. 16 dones han estat assassinades als països catalans des del 2021. Però que sàpiguen que no estem soles, sinó que estem organitzades i combatrem els feminicidis”, deia el manifest.

Una dona aguanta una espelma mentre escolta el manifest / LLUÍS FRANCO

A més, des del Comitè van recordar els últims feminicidis i van donar suport a aquelles dones que han patit “assetjament” escolar: “No oblidarem que l’Anna i l’Olívia, dues nenes d’1 i 6 anys de Tenerife, han sigut assassinades pel seu pare, i que Juana Rivas ha entrat a presó per haver protegit els seus dos fills del seu pare maltractador. D’altra banda, volem donar suport a les alumnes de l’Institut del Teatre, l’Institut Pau Vila de Sabadell, l’escola Industrial i l’Institut de Castellar que van ser assetjades per professors”, van explicar.

Finalment, van exigir a les administracions públiques que facin “polítiques” per defensar els drets de les dones i que no “mirin cap a una altra banda”. La concentració, que va durar prop de trenta minuts, va acabar amb aplaudiments finals i es van apagar les espelmes del terra.

Una nena encén una espelma durant la concentració / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top