Ciutat

Els CDR investigats tenien com a objectius Farrés i Morell, segons la Guàrdia Civil

Dispositiu de la Guàrdia Civil el 23 de setembre / VICTÒRIA ROVIRA

La Guàrdia Civil ha conclòs en el seu informe definitiu sobre els CDR detinguts al setembre de 2019  en l'operació Judes formaven “una organització criminal amb finalitat terrorista” i que disposaven de “laboratoris” i “material” per a elaborar compostos explosius, tal com ha avançat El Confidencial. Segons l'informe del cos armat, els investigats presumptament planejaven atemptats, sabotatges i l'assalt del Parlament com a resposta a la sentència als líders dels 1-O. La Guàrdia Civil destaca la “cohesió” del grup i el seu elevat grau de radicalització, segons consta en el document. De fet, els investigadors conclouen que un dels implicats, el sabadellenc Jordi Ros, va buscar dades a través d'Internet de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la regidora de Podem a la ciutat, Marta Morell.

Des de la Guàrdia Civil asseguren que Ros també va buscar informació de Casado, Villegas i altres cinc persones, que llavors ocupaven els següents càrrecs: Manuel Valls, regidor de Ciutadans a Barcelona; Joan López, diputat del PP en el Parlament; Francisco Aranda, diputat del PSC en el Congrés, i C. H. V., intendent dels antidisturbis dels Mossos. L'informe recull al seu torn la confiscació d'"anotacions referides a persones" i "matrícules de vehicles de persones ideològicament contràries a la independència".

De fet, l'informe acaba de ser incorporat al sumari de l'anomenada operació Judes que instrueix el Jutjat número 6 de l'Audiència Nacional sobre els 13 presumptes membres dels autodenominats Equips de Resposta Tàctica (ERT), un subgrup dels CDR que presumptament tenia com a “objectiu comú (…) coadjuvar a la independència de Catalunya” mitjançant l'execució de diferents "accions de caràcter violent" i, especialment, “el projecte d'assalt, ocupació i defensa del Parlament de Catalunya”, sostenen els responsables de les diligències.

Segons la benemèrita, existien dos grups – un al Vallès i l'altre a Osona - que s'encarregaven de produir Termita des de "laboratoris clandestins" com els localitzats a Sabadell i Sant Fost de Campsentelles. Consideren que els detinguts tenien tècniques "similars" a les d'ETA o Terra Lliure.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top