Vallès

La creu del monestir de Sant Cugat trigarà un any a tornar a lloc per culpa de la bretolada

Un home va fer caure la creu medieval ubicada davant de l’església del Monestir de Sant Cugat del Vallès. La bretolada, que es va produir la matinada de dissabte, va provocar múltiples destrosses en el monument, trencat en dues grans parts. Segons fonts municipals, l’autor aniria begut i s’hi hauria enfilat com un repte amb els amics.

El procés per restaurar el monument ja s’ha posat en marxa, des d’aquest dilluns. L’Ajuntament calcula que trigarà un any a poder tornar a posar a lloc la creu, que acompanyava el monestir des de l’any 1940. La tinent d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, es va posar en contacte amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya per iniciar aquesta setmana la reconstrucció de la creu. El consistori espera que pugui ser a lloc per la Festa Major del 2022.

La creu de Terme del Monestir de Sant Cugat, tombada / CEDIDA

L’home que s’hi va enfilar té 35 anys i més d’una vintena d’antecedents policials per robatoris, desobediència, atemptat contra l’autoritat i consum de drogues. És ara investigat per un delicte contra el patrimoni històric per danyar un bé cultural d’interès nacional. La Policia Local està revisant les càmeres de seguretat de la zona per obtenir més informació dels fets. L’Ajuntament, que en un fil de Twitter va condemnar els fets i ha fet una crida al civisme, va anunciar que procedirà a la denúncia de la destrossa.

La zona ha quedat acordonada per raons de seguretat i per protegir la part del monument que no ha caigut. Els fragments de la creu que han caigut es van recollir per portar-los al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. 

Comentaris
To Top