Vallès

Obres d’ampliació a l’Arxiu Nacional de Catalunya

L’equipament es troba en un nivell d’ocupació molt elevat

Els treballs d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, ja estan en marxa. En una primera fase, que s’estendrà durant setze mesos, fins a l’agost de l’any vinent, les obres comportaran la creació de nous espais de dipòsit de la documentació, de treball per al personal tècnic, d’esbarjo dels usuaris i per a la realització d’activitats de difusió.

La seu actual de l’Arxiu Nacional, situada al municipi santcugatenc, es va inaugurar fa 29 anys, el dia de Sant Jordi de 1995. Ocupa una parcel·la de 18.000 metres quadrats i una superfície construïda que supera els 12,6 mil. Disposa d’un extens recinte que permet ara una ampliació del seu espai. Atès el creixement constant dels ingressos documentals, l’equipament es troba en un nivell d’ocupació molt elevat, i és per això que s’hi han previst dues fases d’ampliació, una primera que augmentarà la capacitat inicial de dipòsit (60 km) de 23,5 més i una segona, encara superior, amb 29,5 km.

En el curs d’aquesta primera fase d’ampliació la superfície construïda augmentarà pràcticament d’un terç, més de 5,2 mil metres. L’adjudicació de l’obra suposa gairebé 10 milions d’euros i l’executarà l’empresa Constructora Pirenaica, SA (COPISA), sota la gestió de la societat pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU. Els responsables principals del projecte són els arquitectes Josep Benedito i Rovira (autor també del corresponent a l’obra original) i Gaspar Costa González.

A mesura que es despleguin els treballs d’ampliació i a la vista de l’afectació concreta en els seus espais actuals, el centre prendrà les mesures més adequades per assegurar la qualitat de les condicions de treball dels usuaris i del seu personal tècnic, que anirà transmetent a través dels seus canals de comunicació habituals.

Comentaris
To Top