Ciutat

Els sabadellencs Carme Forcadell i Jordi Cuixart surten de la presó

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, després de sortir de Wad-Ras acompanyada per Laura Borràs, Roger Torrent, Marta Vilalta / ACN

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, surten de la presó aquest dimecres. Els dos sabadellencs obtenen la llibertat després que el BOE hagi publicat els indults del Consell de Ministres i el Tribunal Suprem els hagi notificat als centres penitenciaris.

Forcadell ha sortit de la presó de Wad-Ras de Barcelona a les 12 h i ha estat rebuda per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i diversos consellers com Joan Ignasi Elena, Roger Torrent o Jaume Giró. També hi havia altres dirigents polítics com la republicana Marta Vilalta o Alba Vergés, així com Meritxell Serret. Després dels primers aplaudiments, hi ha hagut crits d’amnistia entre les persones que l’esperaven a fora.

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, sortint de la presó de Wad-Ras després de l’indult / ACN

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, després de sortir de Wad-Ras acompanyada per Laura Borràs, Roger Torrent, Marta Vilalta / ACN

Cuixart, que tenia un permís penitenciari, ha anat a la presó de Lledoners per signar l’indult i per recollir pertinences. Hi ha entrat fent el símbol de la victòria i sostenint una pancarta on posava “Freedom for Catalonia”.

Jordi Cuixart, en el moment d’entrar a Lledoners per signar l’indult i fent victòria i una pancarta a Sant Joan de Vilatorrada / ACN

Jordi Cuixart durant els parlaments a les portes de Lledoners / ACN

Per altra banda, la consellera de Justícia, la sabadellenca Lourdes Ciuró, ha estat a davant del centre penitenciari del Puig de les Basses, per rebre l’exconsellera de Treball, Dolors Bassa.

El primer dia en llibertat

Forcadell vol “recuperar més de tres anys” perduts amb els aniversaris dels seus fills, néts o la seva mare, i recuperar també el temps amb la família i els amics, segons hadeclarat a l’ACN.

Per altra banda, Cuixart ha dit que el primer que farà serà abraçar els seus fills i la seva dona i, després, “visitar els milers de represaliats que, amb els exiliats, recorden que la lluita continua”.

Comentaris
To Top