Oci i cultura

Casanovas no falla a l’obertura del Grec

Casanovas (al centre) amb Julio Manrique a la seva vora / PERE FRANCESCH - ACN

La interpretació sabadellenca es cola a la inauguració del festival Grec. I és que Elisabet Casanovas (Sabadell, 1994) participa de la nova dramatúrgia de l’actor i director Julio Manrique. S’anomena Carrer Robadors i va ser presentada al carrer homònim. 

Aquesta serà l’acte d’obertura del Grec, que és el festival cultural més important de l’estiu barceloní. Fa dos anys, per exemple, va ser encetat amb Jerusalem, la magna obra interpretada pel matadeperenc Pere Arquillué. 

L’obra es basa en un text de l’escriptor Mathias Enard, francès  que ha viscut a Barcelona una llarga temporada i autor de diverses novel·les poc (re)conegudes a la ciutat. Una d’elles és Carrer Robadors (ambientada en bona part al barri del Raval), la qual seria finalista l’any 2012 del Premi Goncourt.

Els dramaturgs Marc Artigau i Sergi Pompemayer s’han encarregat de convertir la novel·la en material escènic. El director del muntatge no és un altre que Julio Manrique. També formen part de l’elenc d’actors Moha Amazian, Guillem Balart (protagonista), Anna Castells, Ayoub El Hilali, Mohamed El Bouhali, Abdelatif Hwidar i Carles Martínez. 

Casanovas n’és part, de l’elenc, amb una obra que la retorna als escenaris després de la celebrada Monroe-Lamarr, que va coprotagonitzar al Teatre Nacional de Catalunya amb text de Carles Batlle i sota direcció de Sergi Belbel. 

Cartellera a Sabadell

Així mateix, la programació teatral a Sabadell inclou el musical Shrek, que posen a escena els alumnes del taller de L’Alternativa Teatre com a mostra final de curs. 

Les funcions de Shrek tindran lloc dissabte a les 17 i les 21 h; mentre que el diumenge serà a les 17 i les 20 h. 

A banda, diumenge a les 12 h s’ofereix un recorregut comentat per la història del patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. 

Comentaris
To Top