ESPORTS

Calzada: “Arribar als 5.000 socis no és una bogeria”

Alguns dels protagonistes de la campanya de socis juntament amb el president Esteve Calzada, Ana Navés i Lino / Lluís Franco

Per 95 euros o 5 euros per partit. Aquest és el preu més baix que ha establert el Centre d’Esports Sabadell per fer-se soci la temporada 21/22 a la Primera RFEF. Pertany a la categoria rebatejada com Gol Sud Lino, en honor al mític excapità, el jugador que més partits oficials (382) ha disputat amb la samarreta arlequinada. És una de les principals novetats de la campanya de socis que ha posat en marxa el club amb l’objectiu que es converteixi en una de les quatre potes claus del Pacte Tornarem que va proclamar el president Esteve Calzada.

“Si l’any passat necessitàvem el màxim nombre de socis per augmentar el límit salarial, ara els necessitem per aconseguir els millors recursos sobre la gespa i fer un equip molt competitiu”, ha explicat Calzada, acompanyat de la vicepresidenta i cap de l’àrea de màrqueting, Ana Naves, i Lino Gutiérrez, tots amb la samarreta arlequinada i la cara pintada amb els colors blanc i blaus. L’aficionat és el gran protagonista d’aquesta campanya i així ha quedat clar en el vídeo promocional, protagonitzat per socis de diferents edats tornant a la Nova Creu Alta després d’un any sense poder fer-ho per culpa de la pandèmia. Càntics i imatges de diferents moments èpics es barregen per donar-li un toc emotiu i motivador, sempre sota el lema del ‘Junts Tornarem’, etiqueta que podem trobar a les xarxes.

Calzada confia en el vessant “més emocional” a l’hora de retirar els carnets, però també ha subratllat que “el club fa un gran esforç per posar preus molt assequibles i donar les màximes facilitats de pagament”. Des dels 95 euros de la Grada Sud Lino fins als 1.500 del Vip Or. La resta de preus es mantenen en la línia habitual: 130 euros el sènior de Gol Nord, 140 euros de Lateral i 310 de Tribuna, amb descomptes pels socis de més de 50 anys d’antiguitat, jubilats, aturats, joves, infantils i quota familiar. També es volen donar facilitats als jugadors federats de tota la ciutat fins a categoria infantil. D’altra banda, el Consell d’Administració també manté una sèrie de compensacions pels socis que van treure el carnet la passada temporada a la lliga SmartBank sense poder accedir a l’Estadi en cap partit. Tenen l’opció d’un descompte del 50 per cent, tres entrades més la Copa del Rei o directament no acollir-se a cap mesura per ajudar el club.

Els 5.000 socis és el gran objectiu. Un repte majúscul, però Esteve Calzada ha insistit que “no és una bogeria sinó una necessitat essencial per poder aspirar a tornar al futbol professional”. Fins i tot ha exposat una sèrie de dades molt interessants, fent una relació del nombre de socis per cada mil habitants en clubs que poden tenir les mateixes aspiracions del Sabadell. El club arlequinat surt molt malparat en la ràtio comparativa. Per exemple, Castelló suma 80 socis per cada 1.000 habitants; Albacete, 50 per cada 1.000 i CD Logronyès, 29 per cada 1.000. El Sabadell estaria, tenint en compte l’estadística de l’any passat, en només 15 socis cada miler d’habitants. “Si aconseguim arribar als 5.000 abonats, encara estaríem a la zona baixa amb 25 per cada 1.000”, recorda Calzada.

La vicepresidenta Ana Navés ha explicat els detalls de les diferents opcions del carnet i també els acords de col·laboració amb entitats de la ciutat com Club Natació, Creu Alta Handbol Sabadell, Joventut Atlètica Sabadell i Unió Excursionista de Sabadell. Ha avançat que molt aviat es presentarà una campanya amb altres col·lectius que formaran l’anomenada ‘Xarxa Arlequinada Comerç’ en un intent d’acostar encara més el Centre d’Esports a tota la ciutat.

Il·lusionar l’afició és un altre repte i en aquest apartat els fitxatges seran molt importants. De moment, només s’han confirmat dues incorporacions: Joseba Muguruza i el porter Emilio Bernad. A les pròximes hores podria haver-hi més novetats. També es treballa per la possible renovació de dos homes de la passada temporada com Undabarrea i Adri Cuevas. D’altra banda, la Federació Espanyola de futbol ha confirmat que la lliga a la Primera RFEF començarà el cap de setmana del 28/29 d’agost i el calendari es coneixerà a partir del 16 de juliol, quan la pretemporada arlequinada estigui ja en marxa.

Comentaris
To Top