ZÀPING

Roger Escapa: “No descarto ser una cara de televisió”

Roger escapa, periodista sabadellenc i un dels pilars més joves de Catalunya Ràdio / CEDIDA

El periodista sabadellenc Roger Escapa és un dels pilars més joves de Catalunya Ràdio. Dirigeix per tercera temporada El Suplement, magazín de cap de setmana. Durant l’any 2017 va ser la segona veu de Mònica Terribas a El Matí de Catalunya Ràdio.

Quin és l’atractiu que l’enganxa a la ràdio?

La creativitat amb la qual s’articula el mitjà. Tot i que cal tenir en compte que la ràdio no és únicament la veu i un micròfon, sinó que hi apareixen molts altres elements: sons, talls de veu i música. Tocant totes les tecles deixo volar la imaginació perquè surtin coses extraordinàries. Estic segur que la forma de consum de la ràdio té bona salut i la seguirà tenint en un futur. En canvi, la televisió és més estricta, encasellada, esclava i complicada.

Va ser un trampolí a la seva carrera professional el fet de treballar amb Terribas?

Em va donar una gran visibilitat, el fet va marcar un abans i un després en la meva evolució periodística. A més, va ser l’any indicat, es van moure moltes coses, ja que va ser l’any del procés. Recordo que eren programes llarguíssims, amb els quals vaig sumar una gran dosi d’aprenentatge

Quina valoració fa del programa ‘El Suplement’, emmarcat en l’escenari de la nova normalitat?

Molt sa, n’estic molt satisfet. Ens trobem a la tercera temporada i estic creixent amb ell i amb tot l’equip que ens acompanya. És evident que ens vam haver d’adaptar a la situació de pandèmia. Però, a hores d’ara, considero que hi ha formes que s’establiran indefinidament, com el teletreball. De fet, nosaltres entre setmana ens organitzem amb tot l’equip per treballar a distància. És quelcom que no feia abans de la pandèmia i és molt eficient.

S’ha sobreinformat de temes lligats a la Covid-19?

És un debat que tenim molt sovint dins de l’equip: n’hem parlat massa? No ho hem fet prou? Estem saturant l’oient? Segons el meu parer, hem fet el que havíem de fer, ja que els resultats així ho denoten, hem tingut molta demanda, audiència, seguiment i descàrregues. Fem un programa en què l’actualitat té un pes molt important, el tema ens funcionava i vam apostar per aquesta línia.

Quins canvis es podran percebre a la quarta temporada d”El Suplement’?

A hores d’ara, estic tancant l’acord per poder continuar el programa. Estic molt content i crec que és un projecte de llarg termini, però he de renovar el contracte. La idea és seguir en la mateixa línia, amb alguns ajustaments. En termes generals volem mantenir l’esperit d’El Suplement, ja que l’esquema de programa se’ns adapta a la perfecció.

Sempre s’ha dedicat al món de la ràdio. En un futur es veu com a cara visible a la televisió?

Seria molt interessant, a mi m’agradaria algun dia fer algun projecte per a televisió, però tinc una cosa molt clara, sense deixar mai la ràdio. Aquest és el mitjà que prioritzo i pel que vull apostar sempre.

Finalment, quins són els seus projectes de futur?

Continuar fent El Suplement durant tot el temps que sigui possible. Estic molt motivat amb el projecte, és quelcom força ambiciós. Hi dedico moltes hores, me l’estimo i el vull cuidar. Tot i això, si surt algun projecte de televisió amb el qual puc combinar la meva vocació, no li tancaria les portes.

Comentaris
To Top