Ciutat

Les obres del parc del Nord començaran a la tardor i acabaran a finals de l’any que ve

Vista aèria del parc del Nord
Vista aèria del parc del Nord / O.E.

Les obres de la fase 1 del parc del Nord començaran a la tardor tal com ha anunciat aquest dilluns l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, que ha aprovat l’adjudicació dels treballs. Previsiblement duraran un any i la intenció és acabar-les al segon semestre del 2022.

El projecte està pressupostat en 2,2 milions d’euros, la meitat dels quals seran fons europeus. El parc del Nord es troba en una situació provisional des de fa anys, de manera que ara es fa un pas més per acabar guanyant un nou corredor verd a la zona nord. Per dissenyar el projecte, l’anterior govern quadripartit, el 2018, va fer un concurs d’idees que va guanyar la proposta P.A.R.C (Previous Atmospheres Recovery Chapters). Aleshores també es va adequar la zona més pròxima a la nova estació dels FGC, entre els carrers de Feliu Elias, Vinhamala i Himàlaia.

570 arbres nous

Ara, amb el nou executiu, s’adjudiquen les obres que permetran recuperar el traçat de l’antic torrent del Capellà per un camí paral·lel i connectar el bosc de Can Deu i el riu Ripoll, integrant tots els barris per on passa. El consistori defensa que en els darrers dos anys s’ha treballat per modificar i millorar el projecte treballant-lo conjuntament amb la Comissió Parc del Nord.

Projecte guanyador del parc del Nord / CEDIDA

Per aconseguir-ho el primer que es vol fer és obrir un camí entre la plaça de la Primavera de Can Deu i el parc de la Clota, al riu. Així es recuperarà l’orografia original del lloc i el parc formarà una vall que recollirà les aigües pluvials de la conca.

El parc tindrà 76.000 metres quadrats de zona verda i comptarà amb 570 arbres nous, que se sumaran a l’arbrat existent. Hi haurà sistema de reg automàtic, enllumenat nou, espais d’estada, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos de 1.000 metres quadrats.

El mateix consistori reconeix que els 1,2 milions d’euros que destinarà de fons europeus a aquest projecte són els que inicialment havíen d’anar a parar al passeig sorgit del soterrament de les vies d’FGC entre Can Feu i Gràcia. Però com que les obres a les quals es destinen els fons han d’estar acabades el 2022, i no serà el cas del passeig, el consistori va decidir canviar l’ús d’aquests diners.

Les obres del passeig soterrat, en espera quatre anys després

Comentaris
To Top