Ciutat

El preu de l’aigua pujarà un 1,8% a Sabadell

Una persona afaitant-se amb l’aixeta oberta
/ LLUÍS FRANCO

La tarifa de l’aigua pujarà un 1,87% a Sabadell. És el primer increment del preu de quotes de servei i tarifes des de l’any 2015. L’augment, aprovat en el ple municipal de juliol entre crítiques de l’oposició, segons el Govern permetrà que es dupliquin les inversions per modernitzar i mantenir la xarxa de la ciutat, perquè passin d’1,5 a 3 milions d’euros.

ERC i la Crida han votat en contra de l’augment de preu, que ha prosperat amb llum verda del Govern (PSC i Podem), Junts per Sabadell i l’abstenció de Ciutadans. L’executiu ha defensat que és una mesura necessària, avalada per un informe de CASSA, i n’ha relativitzat l’impacte per a la ciutadania, explicant que l’afectació serà mínima a la factura per a un 65% d’abonats, de 73 cèntims al trimestre.

L’actualització de les tarifes, ha argumentat la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, es deu a la “manca d’equilibri que hi havia entre les tarifes i la necessitat de finançament del servei”. Ha assenyalat que, mentre el preu estava congelat, els costos de l’aigua, la distribució i el personal s’han incrementat des de 2015.

La veu més crítica ha estat el regidor d’ERC, Raul Garcia Barroso, que ha reivindicat que l’anterior Govern va bloquejar les pujades i ha acusat Molina de fer “un discurs liberal”, de “cedir als interessos econòmics de CASSA” i de no “buscar alternatives”. Per part de la Crida, Lluís Perarnau sosté que s’incompleix amb el Pla Director impulsat per l’anterior Govern l’any 2017, que marcava una inversió de 4 milions d’euros anuals per als pròxims 15 anys.

Des de Ciutadans, José Luís Fernández ha criticat que la pujada afecti de la mateixa manera els sabadellencs, sense distinció de la situació econòmica, i ha alertat del mal estat de la xarxa, un problema que “haurem de pagar entre tots”. El regidor Francesc Baró (Junts per Sabadell) ha reconegut que “la xarxa està malmesa” i que “les inversions haurien de ser més intensives”, per la qual cosa ha plantejat que l’increment sigui “inevitable”.

Comentaris
To Top