Ciutat

La meitat de sabadellencs ja estan immunitzats

Vacunació als Merinals, la setmana passada

El 52,9% de sabadellencs ja han rebut les dues dosis o la pauta completa de la vacuna

Imatge d'arxiu de la vacunació als Merinals, el mes de febrer / VICTÒRIA ROVIRA

El 52,6% de sabadellencs ja han rebut la pauta completa de la vacunació contra la Covid-19 i, per tant, ja estan immunitzats o ho estaran en els pròxims dies. Són pràcticament 100.000 persones majors de 16 anys, les que es poden vacunar en aquests moments. La xifra s’ha assolit al cap de mig any de l’arribada de les vacunes a Catalunya. Enrere queda el 27 de desembre del 2020, quan els residents i treballadors del complex Sabadell Gent Gran van ser dels primers a rebre el vaccí.

Cal tenir en compte que la immunitat no s’aconsegueix automàticament després de rebre el vaccí sinó que es comença a desenvolupar sobre el dotzè dia després de la primera dosi i s’assoleix al cap de set dies de rebre la segona. Per grups d’edat, el Departament de Salut es mostra preocupat perquè la franja de 60 a 69 anys encara no arriba al 70% de vacunats amb pauta completa.

Salut insisteix que tots els col·lectius han d’assolir el major percentatge possible de vacunació per aconseguir la immunitat de grup, a partir del 70% del total de la població. Per accelerar el procés vacunal la conselleria ha posat en marxa punts de vacunació en unitats mòbils itinerants, tot i que de moment cap ha fet parada a Sabadell. Fins ara, el 3,9% de persones d’entre 16 i 19 anys han rebut la primera dosi, xifra que puja al 6,2% en el cas dels que tenen entre 20 i 29 anys.

La pandèmia puja als carrers, però no al Taulí

Comentaris
To Top