Publicitat
Ciutat

Les obres del Passeig començaran l’any que ve

L’Ajuntament presenta la seva proposta final perquè el Passeig guanyi arbres i elements d’aigua

Dues noies al passeig de la Plaça Major / marcel fernández

Les obres de reforma del passeig de la Plaça Major començaran el primer trimestre del 2022, després de Nadal. “Més al gener segurament que al març”, ha precisat l’alcaldessa, Marta Farrés, tot i que admet que és difícil concretar més el calendari a hores d’ara. Farrés ha presentat aquest dijous el projecte definitiu davant d’una trentena de veïns i representants polítics al pati del Casal Pere Quart, des d’on ha anunciat que la previsió és aprovar-lo en la Junta de Govern Local abans que acabi aquest mes de juliol, per treure’l a licitació i adjudicar-lo després del mes d’agost. Els treballs duraran vuit mesos i acabaran a finals de l’any que ve. Tenen un pressupost d’1,2 milions d’euros.

Essencialment, el projecte és el mateix que ja es coneix des de l’octubre passat, però el Govern defensa que fins ara s’ha seguit perfilant i escoltant les peticions de veïns i entitats. El canvi principal que s’ha fet és que els brolladors d’aigua previstos per a la zona nord finalment se situaran en línia recta, i no en dues línies separades com es preveia d’entrada. Seran un dels elements més importants que tindrà aquest espai, l’aigua, ja que en aquest àmbit també s’hi instal·larà el que vol ser l’element icònic del Passeig: una cascada d’aigua, lluminosa i amb la possibilitat de reproduir-hi imatges o vídeos amb so.

Farrés, durant la presentació al Casal Pere Quart / LLUÍS FRANCO

El segon element clau de la reforma és l’increment del nombre d’arbres i d’ombra. Ara n’hi ha 23 i se n’afegiran 38, de manera que en total n’hi haurà 61 (+165,2%). El consistori defensa que tot el Passeig tindrà prop de 600 metres quadrats de zona verda. A part de l’arbrat, a l’espai sud hi haurà flors de temporada. També hi haurà vuit bancs més que ara, passant de 18 a 26. I es garantirà l’espai de les terrasses de bars i restaurants.

Pressió

Marta Farrés reconeix que “hi ha una certa pressió a l’Ajuntament perquè el Passeig agradi”. L’alcaldessa ho ha dit perquè “hi ha moltes expectatives posades en el Passeig” després d’anys de provisionalitat més o menys accentuada, la qual cosa a parer seu “ha fet que s’hagin creat moltes expectatives o que la gent digui: ‘Feu el que vulgueu perquè ja no sabem què dir'”.

L’alcaldessa ha remarcat que tant l’aigua com el verd “són dos elements que podem garantir i amb nota”. Sobre l’aigua recorda que no es pot recuperar l’antic brollador –trencat i dipositat a un magatzem municipal del parc de Catalunya– i perquè “en l’àmbit arquitectònic, tal com està el Passeig, la veritat és que no quedaria bé”. Farrés insisteix que sí que es vol que la gent es faci seu el Passeig i hi torni a jugar i, per això, un dels dos blocs de brolladors seran interactius, amb botons que permetran jugar amb les llums que incorporaran. També es vol donar un punt atractiu a l’espai amb els llums que hi haurà al terra de tot el Passeig, que es podran il·luminar de diferents colors en dates assenyalades.

Mentre es facin les obres, el Passeig no quedarà tallat en cap moment i només es farien interrupcions si fos necessari en algun moment puntual. Queda pendent resoldre el paper que tindrà l’aparcament dels FGC. Farrés espera que a principis de setembre es pugui arribar a un acord amb Saba perquè l’Ajuntament rescati el pàrquing de Doctor Robert i pugui iniciar el projecte de fusió dels dos espais, que assegura que “el tenim pràcticament a punt”. Primer, però, l’alcaldessa el vol parlar en l’àmbit polític amb els grups municipals. I, això sí, ha indicat que les obres del Passeig no es trepitjaran amb les de l’aparcament, que en principi es faran sota terra i no haurien d’afectar la superfície. De totes maneres, no es preveu que comencin fins que no acabin les del Passeig.

VÍDEO: Així serà el passeig de la Plaça Major

Publicitat
Comentaris
To Top