Publicitat
Ciutat

La Bosch i Cardellach vol tenir veu sobre la reforma dels extrems del Passeig

El projecte de reforma de la part central del passeig de la Plaça Major està tancat, però encara hi ha marge de maniobra per millorar els extrems d’aquesta zona. Aquesta és la voluntat de la Fundació Bosch i Cardellach, que vol aportar reflexió i coneixement amb esperit crític pel benefici de la ciutat. La seva directora, Isabel Vega, creu que en aquests moments “sembla difícil poder influir en el projecte, ja molt avançat, però sí en l’entorn que forma part de l’encaix general i està per resoldre”.

L’extrem sud del Passeig i la plaça Doctor Robert / LLUÍS FRANCO

Es refereix a l’espai que hi ha a les bandes que toquen al passeig de Manresa i a la plaça del Doctor Robert. Una de les reclamacions de l’entitat és que la reforma del Passeig s’abordi des d’una mirada més àmplia, contemplant tot el tram des de l’antic Euterpe fins a la plaça de l’Àngel. D’altra banda, la fundació posa sobre la taula la relació que el Govern té amb les entitats locals.

Fa temps que la Bosch i Cardellach estudia com hauria de ser el passeig de la Plaça Major, però Isabel Vega denuncia que no es tenen en compte les seves aportacions. La directora de l’entitat assenyala que ofereixen esperit crític i col·laboració al consistori, “però ens agradaria que l’Ajuntament ho prengués com una oportunitat de treball comú i de sumar esforços i no tant com una obligada recepció d’acció de govern”. Des de la fundació proposen obrir un espai de debat limitat en el temps per compartir diferents punts de vista sobre aquest espai.

Relleu a la secció de Territori

Recentment, la Fundació Bosch i Cardellach ha renovat la coordinació de la secció de Territori i Espai Urbà, ara a càrrec de l’arquitecte Cesc Camps, en substitució d’Oriol Mestre. “La nostra funció és captar, pensar i divulgar qualsevol pensament sobre aquest entorn territorial”, assenyala Camps.

El nou coordinador de la secció de Territori i Espai Urbà, Cesc Camps / D.S.

A la secció participen una seixantena de persones, entre arquitectes, enginyers, geògrafs, etc.

Publicitat
Comentaris
To Top