Ciutat

Els sabadellencs discrepen sobre el tancament de l’oci nocturn

Assistents a un local de Sabadell fa menys de dues setmanes / VICTÒRIA ROVIRA

La Generalitat ha decidit tancar l’oci nocturn que no es faci a l’aire lliure des d’ahir divendres, i fins d’aquí a quinze dies, amb l’objectiu de revertir l’augment de contagis dels últims dies. A més, els festivals a l’aire lliure poden obrir fins a les 3 h i és obligatori tenir un test negatiu (o la pauta completa de la vacuna) per participar en qualsevol esdeveniment de més de 500 persones en el qual s’estigui dret. Què en pensen els sabadellencs?

Pili: “Els joves necessiten sortir”

La Pili, veïna de Sabadell, entén la decisió del Procicat vista l’evolució de les dades epidemiològiques, però, a la vegada, considera que els joves en surten “molt perjudicats”. “Necessiten sortir i tenir vida social, però des del Govern els ho estan posant cada cop més difícil. Entenc la seva frustració”, afegeix.

Lluís: “Tancar l’oci nocturn és assenyalar-nos”

Per la seva banda, el Lluís considera que tancar l’oci nocturn és assenyalar els joves. “Semblem els culpables de tot i en realitat som els que tenim més consciència de la greu situació de la pandèmia. La diferència és que no estem vacunats”, assevera. De fet, considera que és “incoherent” poder estar a llocs tancats com el cinema i, en canvi, no poder estar dins d’una discoteca.

“Les mesures de control se segueixen igual als dos llocs, però la vara de mesurar és diferent”, etziba. Així mateix, opina que “més aviat del que ens pensem” tornarà el toc de queda.

Fernando: “Les discoteques són un focus de contagis”

El Fernando, a diferència del Lluís, està a favor de la decisió del Govern de la Generalitat de tancar l’oci nocturn en espais tancats. “S’ha vist clarament que obrir les discoteques i els locals nocturns ha sigut el motiu pel qual han augmentat els contagis entre els joves. La situació s’ha descontrolat per culpa d’això i calia aturar-ho”, rebla.

El Fernando, a més, es mostra preocupat pel possible increment dels ‘botellons’ que suposarà tancar l’oci nocturn. “En principi estan prohibits, però cada nit veiem nois i noies aquí a Sabadell fent-ne a les places. A partir d’ara encara seran més freqüents”, considera. Per acabar, ell pensa que fins que els joves no estiguin vacunats, no s’haurien de tornar a obrir les discoteques. “Necessitem més responsabilitat col·lectiva per superar la pandèmia”, finalitza.

Comentaris
To Top