EL PERSONATGE

Un record de neumàtics a la “catedral de l’‘slot’”

/ VICTÒRIA ROVIRA

Amb el somriure dels que miren sempre endavant, Toni Vidal recorre un espai que té clar que d’aquí a pocs anys quedarà enrere. La seva és la il·lusió per l’slot, o Scalextric per la resta de mortals, i té clar que no ha de durar gaire. Ho diu assegut a una de les cadires envellides del local del sabadellenc RCT Vallès, on fa dues dècades centenars d’aficionats a les curses sobre guies elèctriques s’aplegaven per córrer des de tots els racons d’Espanya: “Teníem curses en què venia gent de Palma, de Madrid, València, Andorra id’ altres punts d’Espanya per fer el campionat de RCT Vallès”, recorda amb enyorança sobre el que havia sigut “la catedral de l’slot” fa 25 anys.

Col·leccionista empedreït, acumula entre 600 i 700 cotxes slot i ha dedicat incomptables hores i dies a una afició que no és precisament barata. Com molts, va començar amb un petit Scalextric que el seu pare li va regalar quan tenia només 8 anys, i també com la majoria va fer-lo servir poc més d’un parell de vegades. Quan ja tenia fills va apuntar el seu petit Oriol a una competició i, entre ell i el seu cunyat, van acabar conduint gairebé més que l’infant.

Van començar a introduir-se en un món que viu de la il·lusió de grans gaudint com els més petits. Amb alguns companys més van muntar Tot Slot, a Barcelona, i ben aviat es va convertir en l’espai de trobada per als bojos de les curses en miniatura. Poc després van venir els campionats per tot el territori, de Sabadell a Vic, però el local d’RCT era especial per a Vidal: “Aquí jo venia a jugar i gaudir i allà, a Barcelona, a organitzar”, explica.

‘Slots’ del local sabadellenc RCT Vallès / VICTÒRIA ROVIRA

Els problemes de soroll i les queixes per les jornades maratonianes de curses, que s’allargaven fins a la matinada, van posar en perill Tot Slot, i “veient que allò es tancava, vam proposar de venir i ajudar a RCT Vallès, i vam portar tothom cap aquí; això va fer un boom, fins a arribar als 260 inscrits a les curses”, recorda Vidal. Amb el pas dels anys, però, l’afició ha anat de caiguda, i els grans ral·lis finançats amb materials dels mateixos socis han quedat enrere.

“Els videojocs han matat l’Scalextric”, lamenta sobre una afició que sempre havia començat des dels més joves, però que ja no té força. Mentre ells segueixin al peu del canó, però, sap que l’slot a Sabadell mai morirà.

Comentaris
To Top