Ciutat

L’Ajuntament habilita més aparcament al sector dels Planetes, però el veïnat ho considera “insuficient”

El sector Planetes del barri de Gràcia, fa dues setmanes / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament ha habilitat noves places d’aparcament al sector Planetes del barri de Gràcia, però els veïns apunten que “no soluciona el problema” i són “insuficients”. Davant dels problemes de mobilitat que fa mesos que  els residents de la zona denuncien, l’Ajuntament ha permès l’estacionament al carrer de Pau Claris en horari nocturn i festius. Ha descartat, però, ubicar noves places al carrer de Fraser Lawton: fa uns mesos van analitzar si era possible habilitar-hi aparcament, però es va comprovar que “no hi havia asfalt a sota, sinó argiles i terres”, afirma el regidor de districte, Eloi Cortés.

Ara, la Policia Municipal començarà a sancionar els veïns que aparquin on no està permès: “No els queda cap altra opció, als conductors”, exposa Rosa Sancho, membre del Moviment Veïnal Sector Planetes, que apunta a un “dèficit” de places. Cortés, però, sosté que els vehicles mal estacionats “dificulten la maniobra” i l’entrada dels serveis d’emergència. D’aquesta manera, al carrer d’Urà només es permet aparcar a una banda i al carrer de Mercuri cantonada amb Júpiter i Mart, no s’hi pot aparcar, com s’ha estat fent fins ara.

Segons el veïnat, la Policia està notificant les futures sancions, i d’aquí a uns dies “acabaran multant qui no aparquin correctament”. El regidor de districte ha destacat que els propers mesos es connectarà el sector Planetes amb el barri de Can Feu: s’obrirà un espai per sobre del soterrament dels FGC al tràfic rodat, que connectarà el carrer de Júpiter amb el de Damià Forment “per millorar les entrades i sortides al barri”, afirma Cortés.

D’altra banda, els veïns reclamen que es permeti el gir des del carrer Mart cap a l’Eix Macià: “Se’ns obliga a sortir en direcció Barcelona”, lamenta Sancho.

Comentaris
To Top