ESPORTS

Carla Domínguez, una atleta de Terrassa que triomfa a la Joventut Atlètica Sabadell

Carla Domínguez a les instal·lacions de l'Estadi Josep Molins de Sant Oleguer / Lluís Franco

La rivalitat que pot haver-hi entre Sabadell i Terrassa queda minimitzada en el cas de l’atleta Carla Domínguez. Una noia que va néixer fa 18 anys a la ciutat egarenca, viu allà amb la seva família i triomfa a la nostra ciutat, defensant els colors de la Joventut Atlètica Sabadell des de fa ja uns quants anys. “A vegades em fan broma amb això, però la veritat és que jo ho porto amb molta naturalitat i no tinc cap problema”, explica la protagonista, també amb molta naturalitat, hores després de conèixer una de les millors notícies de la seva vida personal: ha superat el tall de la selectivitat per poder cursar Medicina a la universitat, la carrera que ella volia. Un horitzó esportiu prometedor per a una futura metgessa.

Això, però, és anar molt lluny. La Carla prefereix centrar-se en un present que apunta, per exemple, cap al Campionat d’Europa sub-20 que se celebrarà a partir de dijous a Estònia. Ella participarà en els 5.000 metres llisos el diumenge, amb la il·lusió de lluitar pel podi. Almenys així ho fan pensar les marques. “Ara mateix tinc la tercera millor marca continental (16’09’’05), però sé que tindré una gran competència i no em vull afegir pressió”, admet, amb l’esperança de tornar amb una medalla històrica.

Trajectòria meteòrica
La Carla reconeix que “fa dos anys no em podia ni imaginar l’escenari actual. En aquell moment la situació era bastant dolenta i no acabava de rotllar”. Fins i tot va patir una lesió que la va tenir uns mesos aturada i no sabia quina resposta tindria una vegada recuperada. La resposta va ser espectacular i la temporada del 2020 es va convertir en la millor de la seva vida, diu de manera contundent la plusmarquista terrassenca.

Té raó. El 2020 es va proclamar campiona d’Espanya de cros després d’afrontar un circuit molt dur i també campiona d’Espanya sub-20 dels 5.000 metres llisos, la seva distància predilecta. Va fer la segona millor marca de la història en la seva categoria. Una trajectòria meteòrica que va tenir la cirereta amb el premi com a millor esportista en edat escolar que concedeix el Consejo Superior de Deportes (CSD) cada any. “Això sí que no m’ho esperava, va ser una sorpresa molt gran”, reconeix.

Com arriba a la JAS?
Però com arriba una atleta de Terrassa a la Joventut Atlètica Sabadell (JAS)? “De petita vaig anar a un campus d’estiu a Matadepera i entre les activitats es feia un cros. M’hi vaig apuntar i em va agradar. Un dels monitors era Marc Otero, entrenador de la Joventut Atlètica Sabadell, i em va proposar anar a Sabadell a provar-ho. No ho tenia gaire clar, però vaig anar-hi i em va agradar moltíssim des del principi. El club, l’ambient, tot en general… I aquesta és la cinquena temporada. M’hi sento molt a gust, he fet molts amics”.

Ara està centrada en les seves proves, però la Carla també és una especialista de duatló i triatló. Fins i tot va gaudir d’una beca de tres anys al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR), on combinava els estudis de batxillerat amb els entrenaments. “És una especialitat molt diferent perquè a més de l’atletisme has de fer natació i ciclisme, però m’hi vaig adaptar força bé i crec que això m’ha servit per créixer i millorar com a atleta”, emfatitza. No vol marcar-se objectius a llarg termini, però al seu cap també hi ha el Mundial del mes d’agost. Abans, però, l’Europeu.

Comentaris
To Top