Publicitat
Diners

Carlos Garriga substitueix Ramon Alberich al capdavant d’Egarsat

La immensa majoria dels membres que tenia ara la junta de l’entitat seguiran formant-ne part. Ara, sota la presidència de Garriga / N. ARÓZTEGUI

La mútua vallesana Egarsat, amb seu social a Sant Cugat del Vallès, ha nomenat Carlos Garriga com a nou president de l’entitat. El vicepresident i director general del Grup Mikalor, que es dedica a la fabricació i comercialització de productes metàl·lics per a la indústria, substitueix Ramon Alberich, que ha estat al capdavant de la mútua els últims quatre anys.

Vinculat a Egarsat des del 2013, Garriga compta amb una remarcable trajectòria professional a la junta directiva d’entitat. Va ser nomenat vocal fa vuit anys, vicepresident tercer el 2017 i vicepresident primer el 2018, càrrec que ha mantingut fins a l’actualitat. Ara passa a ocupar-ne la presidència, una responsabilitat que podrà ostentar, com a màxim, durant quatre anys, ja que la mútua compta amb una limitació de dotze anys de permanència en junta.

“No coneixia amb profunditat el món de la salut. A més, les mútues són organismes especials perquè són entitats privades que gestionen fons públics, però durant aquests vuit anys que he estat a la junta he après molt”, comenta el santcugatenc, que assegura estar “encantat” amb el seu nou càrrec.

Llicenciat en Enginyeria Industrial i especialitzat en organització d’empreses per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, Carlos Garriga compta amb una dilatada experiència en el sector industrial. Actualment també és vicepresident del Centre Metal·lúrgic, president de la Federació Empresarial del Metall, membre del comitè executiu de Cecot i membre de la junta directiva de Foment del Treball.

Egarsat presta servei a 55.000 empreses i més de 300.000 treballadors de tot l’estat

El nou president d’Egarsat posa de manifest la tasca exercida per Ramon Alberich, qui li ha precedit en el càrrec, i explica que donarà continuïtat a la seva gestió, posant de manifest com un dels principals objectius la potenciació de la comunicació de l’entitat, actuant com a eina imprescindible per traslladar el valor de la mútua als seus diferents grups d’interès. “Les mútues són entitats força desconegudes i em proposo apropar-les tant a empresaris com a treballadors”, indica.

Millora dels centres

Alhora, comenta que pretén que en aquesta nova etapa es consolidin els projectes que va iniciar la presidència anterior, sobretot quant a adaptacions i transformacions de diversos centres. “Esperem acabar les obres de remodelació de l’Hospital Egarsat, a l’avinguda del Tibidabo de Barcelona. Els últims temps s’han fet millores en altres centres com el de Girona, que hem traslladat a una nova ubicació, i ara tocaria millorar-ne d’altres com el de Madrid i el de Terrassa”, sosté.

A més, durant el seu mandat, es revisarà l’estratègia i es desenvoluparan nous serveis amb l’objectiu de convertir Egarsat en l’entitat de referència del sector. “Tot i ser una mútua de mida mitjana pensem que podem ser referents. Per això, però, cal, a més d’oferir una bona assistència sanitària, millorar les eines d’atenció al mutualista”, detalla.

Egarsat va néixer l’any 2007 fruit de la fusió de dues mútues centenàries, Mútua Egara i SAT Mútua, de Terrassa i Sabadell, respectivament. És una entitat sense ànim de lucre col·laboradora amb la Seguretat Social en gestió de la cobertura de les contingències professionals, accidents de treball i malalties professionals, la cobertura de la prestació econòmica per incapacitat temporal derivada de contingències comunes i les activitats preventives.

El 2020, a més, ha gestionat 192 milions d’euros en ajudes extraordinàries a autònoms.

Publicitat
Comentaris
To Top