Publicitat
JOSEP MERCADÉ

Estratègies de futur

[Josep Mercadé, periodista]

Fa mesos que vivim al dia tot esperant els efectes i les reaccions per fer front a les situacions adverses que ens han tocat viure. Al llarg d’aquest període de crisi hem sentit la paraula futur ressonar en molts àmbits. Des de les estratègies de recuperació econòmica que prepara la Unió Europea, amb els fons Next Generation, fins a la promesa d’inversions dels governs central i autonòmic. Però fa especial goig veure iniciatives com la del Gremi de Fabricants de presentar una proposta de renovació del polígon Sud-Oest de Sabadell.

Fa de bon sentir que aquestes propostes incorporin no només indústries, sinó també espais residencials i, el més important, zones verdes, una veritable necessitat en ciutats com Sabadell, on el procés de densificació ha condicionat la fesomia dels municipis de l’àmbit metropolità. També fa de bon sentir que en els plantejaments de recuperació de l’activitat econòmica que hi ha darrere la proposta obtinguin la complicitat dels grups municipals i, també, del govern de la ciutat.

Però tot just s’ha obert un debat que haurà de recollir opinions, suggeriments, i accions de futur que marquin una possible estratègia de cara als propers anys. De fet, fa temps que es promou un nou demà per a la ciutat. Es va intentar a l’anterior mandat com un estímul davant del canvi de majoria de govern a l’Ajuntament. Aquesta legislatura hauria estat el mateix si no hagués esclatat la pandèmia que ha condicionat bona part de les accions per prioritzar aquest dia a dia que, d’alguna manera, ens allunya del futur.

Però ara, tot i els maldecaps que suposa la cinquena onada, és l’hora de definir estratègies de futur amb una perspectiva àmplia que ens faci retornar a tots la confiança. Però cal fer les coses bé i comptar amb la màxima complicitat de totes les parts. No és estrany que en aquests moments també hi coincideixin altres iniciatives que van en la mateixa direcció com ara la decisió del govern de la ciutat de formar part de l’Arc Metropolità. L’objectiu és clar: marcar una estratègia conjunta.

En aquests reptes de futur cal tenir present la nova realitat que ens dibuixa l’escenari post-Covid. La proposta del Gremi de Fabricants ens parla de la creació de més de 50.000 llocs de treball que reforçaran el teixit productiu de la ciutat. Però cal que el creixement sigui equilibrat i permeti recuperar no només naus industrials buides, sinó també espais verds que contribueixin a rebaixar la densificació que pateix la nostra ciutat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top