Ciutat

A punt per als anys de la ‘uni’ (si la nota de tall ho permet)

Després de la selectivitat, i amb l’horitzó universitari al davant, el vers més gastat del poemari català pren sentit: Tot està per fer i tot és possible. Els estudiants comencen a dibuixar el camí de la seva nova etapa vital.

Però entre la il·lusió hi ha matisos d’incertesa, dubtes vocacionals, recels sobre les perspectives laborals i la cruesa d’una crisi econòmica que encara cuejarà.

“Veig un futur laboral digital, amb moltes oportunitats, en què es necessitarà estudiar, tant sí com no. La tecnologia avança i ho controlarà tot. A molts països fins i tot et fa el berenar”, reflexiona l’Eeraj, qui començarà un grau superior per, després, fer Psicologia i acabar especialitzant-se en investigacions criminals. “M’agradaria començar treballant en un espai on s’ajudin persones amb trastorns”. Per sobre de tot, però, té clar què prevaldrà en aquest nou camí: “Jo vull ser feliç amb el que faci”.

L’Elsa no ha entrat a la primera assignació, que era Dret, però sí a Ciències Polítiques. No sap com encararà el futur laboral, però es mira la nova etapa universitària amb bons ulls: “Soc optimista amb el futur. Serà una etapa diferent, faré el que m’agrada, el que he decidit, i no el que m’obliguen a fer. Després, ho aniré veient, no tinc una perspectiva encara clara sobre a què em dedicaré”.

La Maria farà un cicle en pròtesis dentals perquè Odontologia requeria una nota massa alta. “És un sector que sempre m’ha agradat, amb molt camp laboral. Sento que, si em preparo bé, puc ser una bona professional”. Li agradaria tenir la seva pròpia clínica. “Hauria d’estalviar moltíssim, és complicat, però seria una manera de créixer”.

La mirada de la Nadine, que té clar que es vol dedicar al Dret, està condicionada per amics que no han trobat feina relacionada amb la carrera: “Veig el futur laboral difícil”, sospira. Tanmateix, s’aferra a una esperança: “Espero que en quatre anys, sense la Covid, l’economia del món es recuperi”.

................................................................................................................................................................................

Nadine i Elsa

Dia de l’examen: “Estic contenta per com m’han anat els exàmens de totes les assignatures, menys el de Llatí”, expressa l'Elsa.

Publicació de notes: “Molta gent no ha entrat a la carrera. M’ha estranyat que tothom estigués content després dels exàmens i que, després que hagin sortit les notes, no ho estiguin, per com els ha anat”.

Dia de l’examen: La Nadine acaba la selectivitat alleugerida: “M’he tret un pes de sobre”. Mira les correccions dels exàmens i moltes de les seves respostes es corresponen amb les opcions vàlides.

Publicació de notes: “La sensació no és gaire bona, pensava que m’hauria anat millor. Per les notes que he tret durant el batxillerat i per les correccions, no m’acaba de quadrar”.

................................................................................................................................................................................

Maria

Dia de l’examen: “L’últim examen no m’ha anat com m’esperava. Però ja ha acabat i toca esperar els resultats”.

Publicació de notes: “La carrera on volia entrar, Odontologia, tenia una nota de tall molt alta”.

................................................................................................................................................................................

Eeraj jamil akther bibi

Dia de l’examen: “Si he estudiat, no soc una persona que es posi nerviosa fent exàmens”.

Publicació de notes: “Tinc una sensació d’alliberació. Les notes m’han anat bé!”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top