Oci i cultura

“La Rosalía va provocar un gir de 180º a la meva vida”

Víctor von Schwarz és un dissenyador sabadellenc que ha treballat per a celebritats com Rosalía o Bad Gyal. Actualment, perfecciona la seva marca personal després de quatre anys després d’acabar els estudis de moda.

En quin moment vas decidir dedicar-te al món del disseny? La moda mai va ser la meva prioritat, tot i que sempre m’havia agradat. La tenia present, però sense intenció de dedicar-m’hi. Fins que una amiga em va animar a inscriure’m a un curs de disseny. Aquesta decisió va decantar la meva vida professional.

Quina és la teva font d’inspiració a l’hora de dissenyar? En tinc dues: els anys seixanta i setanta i la cultura asiàtica. També ho és el dia a dia, encara que soni tòpic, m’inspiro amb pel·lícules, llibres i concerts.

La roba comunica? Què vols transmetre amb els teus dissenys? Els teixits sempre manifesten emocions. Vull que mostrin seguretat i alegria. M’agrada aconseguir que les peces s’adaptin a la persona, que transmetin així el seu estil personal.

Per tant, ens empodera. Evidentment que ho fa. Els dissenys atribueixen força a qui els llueix. La manera de vestir és fonamental: transmet, comunica i empodera.

Ha treballat per a artistes com Bad Gyal o Rosalía. Què han tingut d’especial els seus dissenys? La barreja d’identitats en les dues marques. Les estilistes es posen en contacte amb tu perquè els has cridat l’atenció: t’encarreguen un disseny propi, o bé et demanen una creació única i original per al rodatge d’un videoclip. Aquesta situació és la més freqüent i motivadora. Quan es fusiona la personalitat de l’artista amb la meva creació sorgeix una màgia irrepetible.

Publicitat

Amb la primera artista amb qui vas treballar és la Rosalía. Quins canvis s’han produït des d’aleshores? La meva vida va fer un gir de 180 graus. M’ha donat una empenta per poder vestir altres celebritats. Personalment, sento un agraïment immens cap a ella i el seu equip, ja que ha estat un dels trampolins més importants al llarg de la meva carrera professional.

Consideres que la roba s’ha de separar en funció del gènere? En la majoria de peces és absolutament innecessari, encara que els cossos siguin diferents, l’estil no hauria de variar. Al final tot és una construcció social. Personalment, em sembla una ximpleria haver de diferenciar roba en qüestions de gènere. Un clar exemple és que jo vaig vestit amb peces d’home i de dona, avui mateix porto una bossa de mà i uns pantalons de noia.

Com es pot reduir l’impacte mediambiental de la indústria de la moda? Partim de la base que han de canviar els hàbits de consum. Les peces, perquè siguin sostenibles, al final surten cares, cal tenir menys roba però de proximitat i de qualitat. Les persones ens podem anar conscienciant, però és complicat. A curt termini ho veig fosc, tot i que les petites empreses intentem generar un canvi, utilitzant material reciclat o polièster.

Quins són els teus projectes de futur? Doncs, sincerament, una cosa molt poc sostenible (riu). Una col·laboració amb la marca Shein que sortirà aviat. Tot i tenir certes contradiccions respecte a les col·laboracions, en conjunt estic content: entro al mercat internacional i els meus dissenys estan a l’abast de tothom.

Finalment, qui t’agradaria veure lluint un disseny teu? Leo One –raper taiwanès–, Ariadna Grande i Lil Nast. Tinc ganes de seguir fent la meva feina i que els somnis es compleixin.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top