Ciutat

Què opinen els sabadellencs sobre la venda de tests d’antígens a les farmàcies?

Des d’aquest dijous ha entrat en vigor la regulació de la venda a les farmàcies de tests d’antígens per detectar el coronavirus sense recepta mèdica. El Consell de Ministres va aprovar el dimarts passat el decret llei, llargament reclamat pels farmacèutics i diversos sectors econòmics i socials. Què opinen els sabadellencs?

Arnau i Fina

Els CAPs no es tornaran a col·lapsar

 L’Arnau i la Fina, veïns de Sabadell, creuen que és una bona mesura. “És molt millor per no col·lapsar els CAPs. Jo me’n compraré si alguna vegada penso que puc estar contagiada”, explica la Fina. En la mateixa línia, l’Arnau també aniria a la farmàcia a fer-se el test d’autodiagnòstic de la Covid-19, tot i que, a la vegada, admet que li fa “respecte” fer-se la prova ell sol. “Em fa una mica de cosa, però arribat el cas, ho faria sense pensar-ho”, afegeix.

Genara i Enrique

“No hauríem de pagar per tests d’antígens”

Per la seva banda, la Genara i l’Enrique estan molt en desacord amb la nova llei. “Estic negra. Hi ha molta gent que no es pot permetre pagar aquests productes d’autodiagnòstic. No s’entén la decisió”, diu la Genara, enfurismada. L’Enrique, a més, opina que els tests d’antígens no són “prou fiables”. “La gent que doni negatiu farà vida normal i no hauria de ser així”, etziba. De fet, els dos pensen que han de ser els sanitaris qui facin les proves. “No pot ser que hagi de fer-me el test jo sola. No té cap sentit, sincerament”, conclou la Genara.

Joel

“Ara serà molt més fàcil saber si tens Covid o no”

D’altra banda, el Joel, a diferència de la Genara i l’Enrique, considera que el fet que les farmàcies puguin vendre tests d’antígens ajudarà a diagnosticar millor els casos positius i no hi haurà “tant descontrol”. “És qüestió de la salut de les persones. Si algú vol saber si té Covid o no, ara ho tindrà molt més fàcil que abans”, remarca. En aquest sentit, el Joel creu que el preu dels productes autodiagnòstic és “raonable” tenint en compte les “circumstàncies”. “Si pugessin de preu, no s’entendria, perquè segur que hi haurà moltes persones que no podran pagar-los”, avisa. Per acabar, ell creu que la responsabilitat de la població serà clau perquè la situació no es descontroli. “El problema no és vendre els antígens, sinó la mentalitat de la gent. Encara que donis negatiu, igualment no pots fer vida normal”, finalitza.

Comentaris
To Top