Ciutat

La Policia Municipal posa 58 sancions per incomplir el toc de queda a Sabadell

58 actes per incomplir el confinament nocturn. Des que es va aplicar el toc de queda selectiu a Catalunya, el passat 16 de juliol, la Policia Municipal ha enxampat pràcticament una seixantena de persones incomplint la norma, segons les últimes dades disponibles. La mesura, avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, estableix la prohibició de circular pel carrer entre la 1 h i les 6 h, amb excepcions com l’assistència mèdica o al lloc de treball, entre d’altres.

L’incompliment es pot sancionar d’acord amb el que estipula el decret llei 30/2020 i les multes econòmiques seguiran oscil·lant entre els 300 i els 6.000 euros. Si té l’aval del TSJC, el confinament nocturn s’allargarà una setmana més a Sabadell i a 161 municipis més.

Cinc actes per les mascaretes

La Policia també ha interposat cinc denúncies per no fer un ús correcte de la mascareta a espais públics. El 26 de juny, el govern espanyol va flexibilitzar el seu ús, quan deixaven de ser obligatòries a l’espai públic. Tot i això, les mascaretes no desapareixen: sí que s’ha de dur obligatòriament en cas que no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig i a espais tancats com biblioteques, hospitals, mitjans de transport públic i establiments comercials o bars i restaurants. En cas de viatjar amb convivents, no cal guardar la distància estipulada. Les sancions econòmiques per no fer ús de la mascareta en les excepcions establertes escala fins als 100 euros.

Aquest mes, però, s’han reduït les sancions per beure a la via pública i només s’han aixecat quatre actes, una xifra que contrasta amb les 51 sancions que es van interposar el mes anterior.

Comentaris
To Top