Ciutat

Els sabadellencs aproven el qüestionari per saber si s’és contacte estret de Salut

El Departament de Salut ha posat en marxa des de fa uns dies un qüestionari a través de la web ‘Soc contacte estret?’ per verificar si s’és contacte estret d’un contagiat. El qüestionari, que es completa amb menys d’un minut, funciona amb preguntes que es responen amb un sí o un no. Al final, si el resultat és que no s’és contacte estret, es recorden les mesures de protecció (distància, mascareta…).

Si el resultat és que s’és contacte estret, en canvi, la web ens demana que ens aïllem a casa deu dies i que el positiu informi que som contacte estret a través de l’eina digital contactecovid.cat.

Pau: “Sé abans si soc contacte estret”

Pel Pau aquest qüestionari és una bona eina. “És una bona idea, perquè puc saber abans si he estat contacte d’un positiu”, remarca.

Núria: “El qüestionari permet alliberar els CAPs ”

Per la seva banda, la Núria també considera que el test creat per Salut és útil. La veïna considera que serveix per poder centrar els recursos sanitaris en l’atenció a les persones que tinguin símptomes o altres problemes de salut. “Tota mesura que serveixi per contenir la pandèmia és positiva. El qüestionari permet alliberar de feina els CAPs, que ja estan prou tensats”, afirma.

Així mateix, ella afegeix que el fet que les farmàcies puguin vendre tests d’antígens també van en aquesta línia de treure “feina” als ambulatoris i, en conseqüència, també als hospitals.

Jaume: “És una eina útil per saber si has de fer quarantena o no”

D’altra banda, el Jaume no tenia coneixement que aquest qüestionari existia, però considera que és una bona manera per saber si s’ha de fer quarantena sense necessitat d’anar al CAP. “És una eina que segur que s’utilitzarà molt. Aporta comoditat i rapidesa”, afegeix.

Així mateix, canviant de tema, el veí de Sabadell creu que seria una bona opció que el Procicat prohibís l’entrada als bars i restaurants a aquelles persones que no tinguin la pauta completa, com ja fan comunitats autònomes com Galícia i les Canàries. “Als comerciants no els estaria bé, però crec que seria una bona opció”, opina. De moment, però, aquesta possible restricció no és present al Departament de Salut. El conseller Josep Maria Argimon va descartar-la, perquè considerava que seria una mesura discriminatòria.

Comentaris
To Top