Publicitat
Ciutat

FGC recupera sis de cada deu usuaris previs a la pandèmia

/ VICTÒRIA ROVIRA

Els viatges amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a les cinc estacions de Sabadell agafen embranzida el 2021 i ja capten el 65% dels usuaris que viatjaven en tren en temps pre-pandèmia. Segons les últimes dades de la companyia ferroviària, el primer semestre de l’any s’ha tancat amb 1,2 milions de validacions a Sabadell, una xifra encara inferior als viatges que es feien en el mateix període de fa dos anys (-35%), però que mostra una recuperació del transport públic respecte a l’any passat. En aquest sentit, el primer semestre del 2021 s’han validat un 20% més de viatges que el mateix període del 2020, quan no es va superar el milió de validacions.

Sabadell Plaça Major és l’estació de la ciutat que capta més tràfic d’usuaris, amb 436.363 validacions el primer semestre de l’any 2021, el 34,5% del total. Per darrere se situa l’estació de Sabadell Nord, amb 243.313 viatges aquest any i Can Feu|Gràcia, amb 219.691. També la recuperació d’usuaris és diferent a cada estació.

Si bé les dades globals mostren que FGC ha recuperat el 65% dels seus viatgers, les estacions del nord de la ciutat –Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord– són les que menys han patit la davallada d’usuaris. Aquest any, l’estació de la Plana del Pintor ha transportat pràcticament vuit de cada deu usuaris del 2019 i l’estació de plaça d’Espanya, set de cada deu.

Les estacions que més han patit la caiguda d’usuaris han estat la Creu Alta (-39,4%), Can Feu-Gràcia (-37,9%) i Sabadell Plaça Major (-38,1%). 

Recuperar el 90% el 2021

L’any de la pandèmia, la mobilitat a Sabadell –i també els viatges en transport públic– es va frenar en sec i FGC va tancar l’any 2020 amb 1,6 milions de validacions menys només a la nostra ciutat (-43,8%), el pitjor registre dels últims cinc anys, abans de la inauguració de les noves estacions a Sabadell. L’any passat, la davallada més intensa es va produir el mes d’abril, amb descensos de fins al 90%. Aleshores es feien el 7% dels viatges del 2019. 

Des d’aleshores, FGC ha recuperat progressivament els seus usuaris, però segons les previsions de la companyia, el 2021 encara no recuperaran tots els usuaris a Sabadell. Esperen, això sí, captar prop del 90% dels usuaris, segons apunten fonts d’FGC. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top