Publicitat
EDITORIAL

Raïm i estrelles, les mateixes llàgrimes

Tot i que la finestra d’oportunitat per veure els Perseids dura dues setmanes, d’aquí a cinc dies arribarem al dia més adequat per fer una observació nocturna. També conegudes com les llàgrimes de Sant Llorenç, serà un gran moment per embadalir-nos mirant les estrelles en una nit a la fresca d’estiu. Al diari d’avui us proposem sis indrets naturals des d’on fer una observació amb més possibilitats que al nostre propi balcó o terrat (tot i que i a falta de llocs més foscos i naturals, no deixeu de sortir al balcó).

Casualment, avui també parlem d’unes altres llàgrimes. Petites i sinuoses. Encara verdes. Els grans de raïm de les vinyes que, des de 2009, el celler 5 Quarteres està replantant al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Concretament, a la Vall d’Horta, on també trobareu el Marquet de les Roques i el nou centre cultural La Pahissa.

Més enllà del joc de paraules, ambdós són plans que ens connecten amb l’entorn natural més proper. El cel en la nit, les valls entre muntanyes. Una demostració que si bé viatjar fins a l’altra punta del món pot ser magnífic, el nostre territori també és preciós. I moltes vegades, desconegut. Probablement sigui la nostra mirada la que hem d’exercitar, de forma que allà on algú veu un horitzó uniforme, altres hi vegin l’embruix de l’astronomia. Allà on uns vegin el camp (així, a seques), d’altres hi percebin la transmissió del coneixement oral, la fixació de població al territori i el manteniment de terres productives. Són, al final, les mateixes llàgrimes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top