Ciutat

Mor Salvador Fité, una figura clau del teatre sabadellenc

Salvador Fité / CEDIDA

El món de la cultura i del teatre sabadellenc ha perdut una de les seves figures més rellevants. Salvador Fité, expresident de la Joventut de la Faràndula entre els anys 1966 i 1981, va morir ahir als 90 anys. Era un dels homes més coneguts i admirats de l’escena teatral a Sabadell. L’alcaldessa Marta Farrés i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, han expressat el seu condol a través de xarxes socials.

De fet, Salvador Fité va rebre la Medalla d’honor de Sabadell l’any 2013 a proposta del Consell de Districte 1. El premi va coincidir amb la publicació del seu llibre De comèdies i comediants, editat per la Fundació Ars. En el llibre va explicar totes les anècdotes del món del teatre local sabadellenc, el qual va voler reivindicar.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Carles (@cdelarosa_72)

Dit això, Fité va néixer al barri de Gràcia el 20 de gener de l’any 1931. Va ser enginyer i fabricant de maquinària. Així i tot, la seva passió era el teatre i era capaç de fer qualsevol paper. De fet, va ser impulsor d’una nova manera de treballar els personatges sobre l’escenari. El seu objectiu era que els actors anessin més enllà i no només s’aprenguessin el text del seu personatge.

Fité va començar a la companyia Palestra, però també va estar vinculat al Teatre del Sol. Així mateix, també va ser un dels fundadors del Cine Club Sabadell i responsable de la creació del Teatre a la Fresca als jardins de la Caixa.

Comentaris
To Top