Publicitat
EDITORIAL

Més que tomàquet

En la vida sempre trobarem contradiccions, sovint sense que aquestes responguin a cap fet intencionat. Com ara la paradoxa que viuen els agricultors i pagesos durant l’agost. I és que l’horta és propícia per donar grans collites, però bona part de la clientela es troba fora de la ciutat fent vacances.

Tanmateix, l’audàcia sempre sobresurt. I la pagesia ja ha trobat les seves pròpies estratègies per col·locar la producció per altres vies (des de vendre-ho a l’engròs fins a canviar els torns).

Però es genera un cert excedent, inevitablement. D’aquí que una de les possibilitats amb les quals la ciutadania pot ajudar els agricultors és comprant el seu producte per fer conserves. Una activitat genuïna, que es pot en família o fins i tot amb amistats. I en el que no només importa el resultat físic (el pot que obriràs a l’hivern), sinó també altres valors com prendre consciència de la feina que implica l’elaboració d’un producte que habitualment comprem en llauna. I del valor de recuperar les bones estones (i la consegüent conversa) que podem fer col·lectivament a la cuina. I a més a més, donant suport a la pagesia de la comarca.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top