Ciutat

La fiscalia vol processar els CDR detinguts el 2019 per pertinença a organització terrorista

Xavi Duch, sortint detingut de casa seva / VICTÒRIA ROVIRA

La fiscalia de l’Audiència Nacional ha proposat processar els membres dels CDR detinguts el 23 de setembre de 2019 en el marc de l’operació Judes per pertinença a organització terrorista, segons ha avançat aquest divendres El Confidencial. Entre ells hi ha quatre sabadellencs: Jordi Ros, Xavi Duch, Clara Borrero i David Budria.

El ministeri públic ha presentat un escrit en la fase final de la instrucció en què sosté que s’ha acreditat que pretenien atemptar contra “objectius prèviament seleccionats” i que tenien com a finalitat “aconseguir la independència mitjançant la violència en la seva màxima expressió, forçant la separació de Catalunya de la resta d’Espanya”. Segons el digital, la fiscalia també suma a pertinença a organització terrorista el delicte de tinença i fabricació d’explosius.

La Guàrdia Civil va concloure en el seu informe definitiu de l’operació que els detinguts formaven una “organització criminal amb finalitat terrorista” i que disposaven de “laboratoris” i “material” per a elaborar compostos explosius. Segons el cos armat, els CDR preveien fer atemptats, sabotatges i assaltar el Parlament com a resposta a la sentència als líders del Procés.

La defensa dels investigats sempre ha assegurat que “no hi ha cap element ferm que sostingui les acusacions”. El portaveu d’Alerta Solidària, el sabadellenc Xavier Pellicer, va deixar clar que en el sumari de la investigació ni els agents dels Tedax ni els gossos especialistes van detectar explosius a cap dels domicilis registrats per la policia.

Comentaris
To Top