Publicitat
Ciutat

La Generalitat reclama que Sabadell torni a tenir toc de queda

Toc de queda a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

El govern de la Generalitat vol que Sabadell recuperi el toc de queda d'1 a 6 h de la matinada. La mesura ha expirat aquest divendres, però l'executiu demana ara de nou al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que permeti aplicar el confinament nocturn en municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada del coronavirus superior a 125 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies, i a Sabadell aquesta xifra és de 141,08. La mesura entraria en vigor el mateix moment en què l'aprovi el TSJC, que decidirà dilluns.

La proposta del govern varia pels municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants, pels quals no és tan estricte i vol aplicar el toc de queda en tots aquells que tinguin 250 casos en la setmana anterior. En l'àmbit vallesà, segons la proposta de la Generalitat haurien de tornar a tenir toc de queda Sabadell, Badia -que és l'únic que ja el manté-, Barberà, Ripollet, Rubí i Terrassa.

Amb aquesta mesura es volen reduir les trobades socials que es produeixen de nit perquè la Generalitat assegura que "són les més freqüentades per les franges d'edat amb major incidència de la malaltia". Així es volen evitar situacions de risc en un moment en què el percentatge de població vacunada encara no és òptim.

L'executiu defensa que la mesura proposada "és necessària i proporcionada" a l'objectiu de controlar la cinquena onada de la pandèmia en aquells municipis que tenen un risc molt alt de contagi segons les dades epidemiològiques del Departament de Salut. Per esquivar el veto del TSJC, la Generalitat apel·la a un informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya que remarca la necessitat de disminuir la circulació i transmissió del virus i el nombre de casos i hospitalitzacions.

Sabadell no tindrà finalment toc de queda

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top