Ciutat

Sabadell tindrà quatre punts més de recàrrega de vehicles elèctrics l’any vinent

Punt de recàrrega públic per a cotxes elèctrics situat a l’avinguda de Can Bordoll, a la zona de Can Roqueta / LLUÍS FRANCO

Sabadell tindrà dues estacions de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a l’avinguda de Prat de la Riba i dues estacions de recàrrega semiràpida al carrer d’Alguersuari i Pascual a partir de l’any que ve. La Junta de Govern Local ha aprovat aquest estiu el Plec de clàusules que regiran el contracte d’obres.

El pressupost global de licitació de les obres és de més de 160.000 euros i el termini d’execució és d’un mínim de dos mesos. Es preveu que les estacions entrin en funcionament a principis del 2022. Cada estació de recàrrega donarà servei a dos vehicles al mateix temps, ja que es tracta d’un aparell que té dos endolls.

Les estacions de Prat de la Riba estaran situades a l’inici de l’avinguda, a prop de la plaça de Catalunya, i seran de càrrega ràpida. Per la seva part, els punts situats al carrer d’Alguersuari i Pascual es col·locaran davant de la Fira Sabadell, a la banda més propera al carrer dels Montcada, i seran de càrrega semiràpida.

Amb aquestes ja seran tres les estacions dobles de recàrrega de vehicles elèctrics existents a la ciutat. Els nous punts s’uneixen als dos existents situats a l’avinguda de Can Bordoll, a la zona de Can Roqueta.

Malgrat que Sabadell va ser pionera a Catalunya en la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics el 2009, ara només compta amb un punt on es pot carregar el cotxe de forma gratuïta al carrer. Per tant, la implantació de nous punts era molt important per evitar que la ciutat seguís tenint una gran mancança de llocs on poder recarregar les bateries dels vehicles elèctrics. Sens dubte, la sostenibilitat de la mobilitat és potser el repte més important del món del transport avui dia. Sabadell es posa a la cua.

Comentaris
To Top