FESTA MAJOR

Dibuixant Teresa Claramunt, per FM

Cartell de l'activitat sobre Teresa Claramunt / DS

Els urban sketchers de Dibuixant Sabadell i l’Escola Illa proposen, com cada any per la festa Major de Sabadell, un itinerari de dibuix. En aquesta ocasió, al voltant de Teresa Claramunt, pionera del feminisme obrerista anarquista.

Comptarà amb la participació d’Eduard Masjuan i Bracons, historiador local del movient obrer. L’esdeveniment té lloc el dilluns, 6 de setembre. El lloc de trobada serà la plaça Vila Arrufat, a partir de les 11 h. Allà s’hi parlaràm de lantic Centre Líric i Dramàtic, ubicat al carrer les Planes amb Sant Pau.

Entre les 11.30 h i les 13 h s’emprendrà el camí el carrer de Lacy, que és a on va néixer i viure la Teresa Claramunt. A continuació es pujarà la Rambla fins l’església dels “padres” (antiga plaça Pi i Maragall) per parlar, en paraules dels organitzadoprs, de “tot el conservadorisme anti-anarquista que encarnà Sardà i Salvany”.

A partir de les 13 h, es finalitzarà al pati de l’antiga Seu de la Federació Obrera de Sabadell (FOS), construïda pels mateixos obrers el 1878 en el carrer Estrella Nº 110.

Comentaris
To Top