Oci i cultura

A l’abordatge del Moll de la Fusta!

Podeu arribar a la zona des de les estacions de Metro de Barceloneta i Drassanes / DS

A l’abordatge del Moll de la Fusta. Una dotzena d’escriptors i escriptores de la ciutat desembarquen els propers dies al Moll de la Fusta de Barcelona. Allà té lloc la 39à edició de la Setmana del Llibre en Català. No debades, és la cita literària en català més important del calendari català (tret de Sant Jordi). La fira té lloc vora el port de Barcelona entre els dies 10 i 19 de setembre.

El dia inaugural (10 de setembre), serà la dibuixant Marina Vidal qui participi de la presentació de Mort, de Terry Pratchett, del qual ha dissenyat la portada (20 h). L’endemà (dissabte 11), el xef Marc Ribas presentarà En marxa cuina! (18 h). A la mateixa hora, Manel Morral presentarà el seu Camins i paratges dibuixats (de Voliana Edicions).

Premi a Anna Fité

El diumenge (dia 12) arriba la presentació del 1r Premi Emili Teixidor, que el recollirà l’Anna Fité per El concert més animal. Hi haurà un contacontes amb la música de Francesc Membrives (13.15 h). A la tarda hi haurà una doble proposta de Roc Casagran, qui juntament amb Mari Fouz, presentarà T’estimo fins a l’horitzó i faran el conta-contes Històries que bateguen (19 h). 

El 13 de setembre, Meritxell Martí i Xavier Salomó presentaran Sunakay (19.45 h). El dimarts 14 és el torn de Carme Forcadell, qui parlarà del seu assaig Escrivim el futur amb tinta lila (18.50 h). Una mica més tard, el creualtenc Jordi Campoy presenta La cantant de fado (19.30 h), en format musicat (l’autor compon les BSO de les seves novel·les). 

Albert Plans s’estrena

El guionista sabadellenc Albert Plans s’estrena en la literatura amb La segona estrella, que presentarà dijous 16. Alhora, Ricard Efa parlarà de Les màquines del caos. Tots dos ho faran en el marc de la taula rodona sobre literatura fantàstica i distòpica, amb Jair Domínguez, Elisabet Riera i Albert Plans (a les 19.30 h).

El dissabte 18 arriba la presentació de la nova novel·la de Montse Barderi: La vida autèntica (Columna), que justament presentarà avui a la llibreria Ona de Barcelona i que demà 1 de setembre arriba a les prestatgeries de les llibreries. 

Ja a la tarda, Marcel Fité presentarà el llibre La veritable història del llibreter assassí de Barcelona (Edicions de 1984) i encapçalarà l’itinerari Una passejada per la Barcelona menestral. 

Pontnou i el feminisme

Finament, aquell mateix dia a la franja vespertina, l’articulista i assessora d’imatge de la direcció d’ERC, Marta Pontnou (establerta a Sabadell des de fa anys) presentarà el seu llibre Sexe ficció: Manual per a pubilles del segle XXI. 

Serà en el marc de la seva participació en el debat sobre gènere, identitats i feminismes amb l’escriptora feminista Bel Olid i l’assagista Maria Rodó-Zárate.

Comentaris
To Top