MONTCADA

La desaparició del peatge de la C-33 porta cua

Imatge del peatge de l’autopista C-33. Cinc quilòmetres d’aquesta via travessen per Montcada i Reixac / CEDIDA

La desaparició des de l’1 de setembre d’una gran part de la xarxa viària de pagament de Catalunya –556 quilòmetres que corresponen a trams de l’AP-7, AP-2, C-32 i C-33– ha generat una gran inquietud entre els municipis, entre els quals es troba Montcada i Reixac, que veuen passar aquestes autopistes pel seu territori.

Montcada i Reixac és potser la ciutat que es veurà més perjudicada per la desaparició del peatge de la C-33, que estava situat a Mollet del Vallès, ja que deixarà d’ingressar gairebé 140.000 euros en concepte de l’impost sobre béns immobles (IBI) per cinc quilòmetres de l’autopista que travessen el seu territori.

L’alcaldessa del municipi, Laura Campos, ha avançat que els ajuntaments afectats estan estudiant la forma d’organitzar-se per reclamar una compensació a les administracions supramunicipals, tot i que, a la vegada, reconeix que la desaparició dels peatges és una bona notícia per a l’economia individual de cada ciutadà.

Campos ha afirmat que la ciutat “deixa de rebre aquests ingressos econòmics afectant negativament les arques municipals, però continua patint els efectes negatius que genera la presència d’aquesta infraestructura al territori”.

Comentaris
To Top