Ciutat

ERC proposa aplicar recursos preventius a les nits

Imatge de les restes d'un 'botellon' al Parc Catalunya / LLUÍS FRANCO

El grup municipal d’Esquerra Republicana proposa l’aplicació de dispositius de prevenció a les nits per mirar d’evitar nous casos com el de la presumpta agressió sexual per Festa Major. El seu portaveu a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, explica que no només es refereixen a incrementar el nombre de cossos policials, sigui de Mossos d’Esquadra o Policia Municipal, sinó que consideren que cal contractar educadors de carrer i afegir punts lila arreu de la ciutat “en els llocs conflictius”.

Així mateix, ERC reitera el seu compromís amb el combat del masclisme i en resposta a la polèmica generada entre el Govern i els republicans en els darrers dies sobre els efectius disponibles, Gabriel Fernàndez assegura que el grup republicà vol realitzar “propostes en positiu” com l’aplicació de dispositius de prevenció per evitar les grans concentracions de persones a les nits un cop acabada l’oferta d’activitats oficial.

Fernàndez afirma que des del partit republicà no censuren el debat ni eviten parlar de temes tabú. “Se’ns critica per intentar dissimular el suspès dels veïns de la ciutat a la Festa Major”, reivindica. En aquest sentit, ha expressat també la seva queixa respecte a les declaracions realitzades en Junta de Portaveus.

Tot i que dona una mala qualificació a la Festa Major, el portaveu es dirigeix a tècnics, voluntaris i entitats que van fer possible la Festa Major, a qui, a més, agraeix el seu “esforç“. “No era fàcil treballar amb aquestes condicions. Han fet molt bona feina”, assegura Fernàndez.

Comentaris
To Top